Ексклюзиви
субота, 13 жовтня 2007 07:11

20 чоловік отруїлися еклерами

Перших постраждалих до харківської лікарні цілими сім"ями почали доправляти в середу. Нині на лікарняних ліжках понад 20 осіб, серед них 12 дітей. Учора їм поставили остаточний діагноз — сальмонельоз. Усі їли еклери з масляним кремом.

— Я купила тістечко на лотку в центрі міста. Добре запам"ятала присмак крему. Він мені не сподобався. Був якийсь надто жирний. На губах залишався, наче помада, — згадує 18-річна студентка Христина Молодій.

Любов Ангеліна, начальник медичної частини Харківської інфекційної лікарні, зазначає, що стан хворих задовільний. Найближчим часом більшість випишуть. Однак медики переконані, що кількість отруєних може збільшитися.

— Ми бачимо лише верхівку айсберга. Якщо по допомогу до лікарів звернулися 20 чоловік, то насправді тих, хто заслаб, може бути в 10 разів більше, — вважає головний санітарний лікар Харківської області Іван Кратенко. — У когось інкубаційний період більше, а хтось просто не пішов до лікаря й сидить удома.

Спеціалісти обласної санстанції шукають фірму, яка виготовила еклери. Підозрюють три кондитерські цехи.

— Однак єдиний доказ у нас — картонна упаковка з цих еклерів. Але ж паперовий фантик — то не документ, — говорить Кратенко. — На коробках указано адреси трьох фірм-виробників. Та всі вони відмовляються, говорять, що еклери вони взагалі не випускають. Це все "ліва" продукція, і ми знайдемо, хто її зробив.

Зараз ви читаєте новину «20 чоловік отруїлися еклерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути