Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2007 07:06

2 тисячі гектарів лісу згоріло на Херсонщині

У понеділок опівдні в Голопристанському та Цюрупинському районах на Херсонщині почав горіти ліс. До наступного ранку вогонь знищив майже 2 тис. га.

— Через те, що була спека до 37 градусів, вогонь різко посилився. До того ж почався сильний вітер, — розповідають в управлінні МНС Херсонщини. — Востаннє така масштабна пожежа була років вісім тому.

Поблизу місць пожежі в Голопристанському районі — села Малі Копані та Нова Збур"ївка. Там вогонь дійшов до людських городів.

— Горить у нас вже другу добу. Дим стоїть, що нема чим дихати. Мені сьогодні вже голова болить, — жаліється жінка з сільради Нової Збур"ївки, яка не хотіла назватися. — Але ж треба поратися біля худоби й на городах. Тому, хоч і стоїть дим, але робота йде. Хто ж її зробить? Уже два місяці в нас у тіні — плюс сорок. А на сонці — то цілих п"ятдесят буде.

Голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков пожежі на Херсонщині вважає підпалом:

— У понеділок поблизу села Раденськ Цюрупинського району затримали палія. Він думав, що вогонь досягне газової системи. Але не розрахував із напрямком вітру. Можливо, підпал організували, аби зірвати візит Віктора Ющенка до Херсонської області. Або ж задля бізнес-інтересів. Після пожежі ліс вирубують і вивозять за кордон на продаж.

У понеділок 17 машин понад 3 год. гасили займання в Національному заповіднику "Острів Хортиця" в Запоріжжі. Боротися з нею також заважав вітер, швидкість якого сягала 15–20 м/с.

Зараз ви читаєте новину «2 тисячі гектарів лісу згоріло на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути