пʼятниця, 04 грудня 2009 07:59

1600 гривень витратили на проводи

Автор: фото з архіву родини Пересипкіних
  Артем Пересипкін із матір’ю у їхній квартирі в день проводів
Артем Пересипкін із матір’ю у їхній квартирі в день проводів

Минулого вівторка Миргородський військкомат відправив останню партію призовників до військових частин. Із цього міста на Полтавщині призвали 100 осіб. Артем Пересипкін служитиме у президентському полку в Києві.

— У нас папи ніколи не було. Артем у дитинстві сильно хворів, кілька разів був при смерті. По півроку лежав у лікарнях, — розповідає мати 46-річна Марина Пересипкіна. — Потім почав тренуватися, бігати, плавати. У четвертому класі пішов на карате. Через два роки виграв чемпіонат області. Хвороба відступила.

У липні Марину викликали до військкомату.

— Запитали, чи хочу, щоб сина призвали в армію. Як мати-одиночка я могла б не дати згоди. А Артем з-під столу показує мені кулака, щоб я лишнього не бовкнула.

В армію проводжали у два заходи. Спочатку молодь, потім рідня та сусіди.

— Ми через агентство винайняли двокімнатну квартиру. Хлопці заплатили за оренду. Було нас десь 15 чоловік. Його мама наготувала олів"є, окорочка, котлети, відбивні, різні салати, — розповідає дівчина Артема 16-річна Яна Датенко.— Ще купили вина, кагор та "Ізабелу". Артем не п"є й не курить. Він пив яблучний сік.

Яна подарувала Артему напутню листівку. Що в ній — не говорить. Мовляв, як розкаже, не збудеться написане. Дівчата піднесли вудку як натяк на швидке повернення. Бажали, щоби служилося нормально.

Наступного дня проводи гуляли рідні та сусіди. Подарували на дорогу дві копчені гуски і 600 грн. Рідний дядько Олег Шишаков, який в армії прослужив 25 років, за вечір навчив Артема правильно обмотувати ноги онучами.

На проводи сім"я витратила 1600 грн.

Зараз ви читаєте новину «1600 гривень витратили на проводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути