Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2009 17:04

14 машин зіткнулися через снігопад

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Жителі Умані Черкаської області очікують у середу зранку, доки інспектори ДАІ оформлять пригоду. 18 лютого через неочищені дороги в місті побилися 30 автівок
Жителі Умані Черкаської області очікують у середу зранку, доки інспектори ДАІ оформлять пригоду. 18 лютого через неочищені дороги в місті побилися 30 автівок

Зранку 18 лютого в Умані в районі Осташівського ставу на вул. Жовтневій зіткнулися одразу 14 машин. Причина ДТП — складні погодні умови. Сніг, який випав напередодні, примерзнув, дорогу вкрила ожеледиця. Перше зіткнення трапилося о восьмій ранку. Пошкоджені три автівки й маршрутка.

— Я сів без двадцяти вісім у маршрутку. Бачив, що дорога біла. Навряд чи її посипали, — розповідає 28-річний уманець Андрій. Чоловік каже, маршрутка ледь повзла дорогою. — Спочатку водій сигналив, а потім ми врізалися в легковушку. Автобус почало розвертати. Водій тис на тормоза, але автобус пішов, як на лижах.

Доки водії чекали інспекторів, в їхні машини ззаду в"їхали ще кілька автівок.

— Першого зіткнення я не бачив, — зазначає Олександр Балябін, 58 років. — Коли кількість машин, що зіткнулися, досягла 13, приїхав ЗІЛ посипати дорогу. На спуску його розвернуло, він вдарив легковушку.

Очевидці розказують, авто інспекторів, які приїхали оформляти пригоду, теж занесло.

Водії зазначають, що погано спрацювала комунальна служба.

37-річного Володимира Грибельнікова з місця аварії забрала "швидка".

— Дорога — скло. Мою машину ще за метрів 10 до місця масового зіткнення підбило темне "рено", після чого мою "трійку" розвернуло й винесло на зустрічну смугу. Я вийшов з машини, щоб подивитися на наслідки аварії, а мене збила легковушка. Її потім разом з "рено" знесло вниз. Машина застрахована. За попередніми підрахунками, доларів 600 на ремонт треба. На ліки вже 220 гривень витратив, і це лиш перший список.

За словами чергового лікаря-травматолога уманської міської лікарні Олександра Максютова, 32 роки, у чоловіка міжм"язева гематома на правому стегні, забої та синці:

— Більше постраждалих у аварії нема. Але за сьогодні сім чоловік госпіталізовано з переломами та вивихами. Причина — складні погодні умови. До вечора ще з 10 людей буде.

У міліції зауважують, що схожа аварія сталася в Умані того ж дня поблизу місцевого пивзаводу. Там зіткнулося шість машин.

Як дізналася "ГПУ" з власних джерел, загалом 18 лютого в Умані сталося майже 10 ДТП. Пошкоджено майже 30 машин.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Віблий, 56 років, каже, що винні будуть наказані.

Зараз ви читаєте новину «14 машин зіткнулися через снігопад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути