Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 00:55

105 дітей навчаються в аварійній школі

У напіврозваленій школі у селі Корчик Шепетівського району ­Хмельниччини вчаться 105 дітей. Приміщення може завалитися в будь-який момент.

Будівлю визнали аварійною ще 2006‑го. 1991 року в селі почали будувати нову. Згодом роботи припинили через відсутність фінансування.

— Діти вчаться в школі, яка працює з 1951-го. Її тоді збудували із залишків старої дерев'яної церкви, — розповідає директор закладу Микола Гавриш, 65 років. — Стан будівлі жахливий — стеля провисла, фундамент руйнується. Своїми силами латаємо, поміняли вікна і двері. У лісництві дають дрова на опалення.

Батьки бояться пускати дітей на навчання. До найближчої іншої школи — 27 км.

— У комп'ютерному класі якось штукатурка посипалася учням на голови, — каже місцева Галина Василюк. Її донька Вікторія вчиться у п'ятому класі. — У приміщенні холодно, діти часто хворіють. Хочеться нової школи. Цю ремонтувати немає сенсу.

— На будівництво немає грошей. Проект переробляли кілька разів. Спершу планували великі приміщення. Але дітей в селі стає менше, тому проект коригують, — говорить 56-річна Світлана Пасічник із відділу розвитку будівництва Хмельницької облдержадміністрації. — Наступного року на школу виділять 10 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «105 дітей навчаються в аварійній школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути