Ексклюзиви
вівторок, 09 березня 2021 09:24

Посткомуністичний Лаос нагадує Україну - письменниця
18

Фото: Оксана Лозинська

Письменниця і викладачка Оксана Лозинська кілька років тому здійснила кількамісячну подорож у Південно-Східну Азію. Лаос справив на неї не надто приємне враження. Посткмуністична країна досі часто живе старими звичками, а людям в країні бракує чуйності.

"Лаос - продукт своєї історії. Комунізм - одне з найбільших зол. Геополітика також. Особливо, коли ви перебуваєте в центрі цього, коли деякі більш амбіційні гравці хочуть висловити свою думку в країні чи регіоні. Ця ситуація трохи нагадує мені Україну", - поділилася Оксана з Gazeta.ua.

"Я не знаю, чи маю я право судити цих людей за недостатню доброзичливість чи чуйність. Помітила, що вони не дуже дбають про їжу, яку пропонують гостям. Можливо, вони теж не піклуються про власну їжу. Можливо, вони просто не знають, що можна інакше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як покинути роботу і почати подорожувати. Досвід українки з Нідерландів

Мене не покидає думка: вони не доживуть до етапу, на якому знаходиться Таїланд. Але добре, у Таїланду зовсім інша історія, легша. І принципове питання: ми - це продукт - це історія чи наша історія - це наш продукт", - розмірковує мандрівниця.

Малесенький як для Азії шестимільйонний Лаос - одна з чотирьох світових держав, де комунізм залишається офіційною ідеологією.

Партія змусила навіть монахів вчити основи марксизму-ленінізму. Без церкви комуністичний уряд просто не міг прогодувати своїх громадян.

Без нафти, газу, природних ресурсів і виходу до моря Лаос до початку 21-століття лишався однією з найбідніших держав Азії.

Зараз ви читаєте новину «Посткомуністичний Лаос нагадує Україну - письменниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути