неділя, 09 червня 2019 10:41

Не менше $1 млрд: порахували скільки грошей витратять українці на відпустку

Не менше $1 млрд: порахували скільки грошей витратять українці на відпустку
Середня вартість туру на двох до Єгипту - 26 тис. грн, до Туреччини - 37 тис. грн. Фото: ТСН

Відпустку закордоном цього літа планують провести 1,6 млн. українців. У середньому платять за тижневий відпочинок $600 з людини. Загалом українці витратять на літній закордонний відпочинок не менше $1 млрд. Це на 25−30% більше, ніж торік.

Продажі путівок до Єгипту, Іспанії, Італії, Греції зростають. До Туреччини навпаки купують менше. За словами туроператорів, причина в цінах. Середня вартість туру на двох до Єгипту - 26 тис. грн, до Туреччини - 37 тис. грн, повідомляє НВ Бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ryanair і Wizz Air розпродають квитки за неймовірними цінами

Цього року турецькі готелі перейшли на розрахунки з доларів на євро, тому в гривні відпочинок подорожчав приблизно на 20%. Натомість, кількість турів до країн ЄС зросла на 10-15%. Туроператори збільшили кількість рейсів та маршрутів.

Найвищий попит на тури буде спостерігатися в липні-першій половині серпня. Але навіть у цей період можна буде знайти "гарячі тури" і зекономити. Цього року оператори збільшили кількість рейсів до Туреччини, але попит лишився на рівні минулого року. Тому можуть з'являтися недорогі путівки на турецькі курорти.

Відпочинок на українських морських курортах подорожчав в середньому на 17-20%.

Зараз ви читаєте новину «Не менше $1 млрд: порахували скільки грошей витратять українці на відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути