Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2017 10:10

Найпопулярніші гірськолижні курорти Франції

Найпопулярніші гірськолижні курорти Франції
Щорічно понад 50 мільйонів людей відвідують гірськолижні курорти французьких Альп. Фото: ВКурсе.ua

Франція - це не лише Прованс, Лазурний берег і Ейфелева вежа в Парижі. Це ще більше 50 мільйонів гірськолижників, сноубордистів і просто людей, які бажають якісно відпочити, які щорічно відвідують гірськолижні курорти французьких Альп.

Перше місце в нашому списку займає Шамоні - невелике містечко, який привертає десятки тисяч туристів у будь-яку пору року. Але якщо влітку сюди їдуть, щоб підкорювати вершини, то взимку Шамоні стає одним з найбільших альпійських курортів. Розташований він у відносній близькості до кордонів Італії та Швейцарії, біля вершини Монблан, в районі відомого заповідника Крижане море. Крім численних трас різної складності Шамоні готовий запропонувати й інші розваги - парапланеризм, рафтинг, альпенізм, фрірайд на велосипедах і так далі.

Французький курорт "Три долини", безумовно, можна назвати найбільшим у цьому регіоні Альп. Він розташований у гірському масиві Мануаз, і об'єднує цілий комплекс баз відпочинку. Одним з комплексів, до слова, є відомий Куршавель. Широкий вибір баз дозволяє знайти відпочинок не тільки до смаку, але і прийнятного бюджету. Звичайно, головним надбанням "Трьох долин" залишаються гірськолижні траси, яких тут дуже багато - близько 600 кілометрів. Це означає, що ви можете провести тут активний сезон, так і не потрапивши на одну і ту ж трасу двічі.

Не можна не відзначити в нашій статті курорт Ле-Дез-Альп. Він знаходиться на відносно великій висоті 3600 метрів, тому кататися тут можна не тільки взимку, але і майже цілий рік. Тому в Ле-Дез-Альп завжди багато лижників, сноубордистів, фрирайдеров і фрістайлерів. Крім 104 трас для тих, что вже вміють кататися, курорт запропонує навчальні програми для тих, хто тільки встає на лижі.

Для тих, хто хоче відчути єднання з природою і розслабитися, відмінно підійде Авориаз. Цей гірськолижний курорт спеціально залишається закритим для автомобільного транспорту, вдало розташувавшись в Порт-дю-Солей. Крім трас загальною протяжністю понад 600 кілометрів, курорт пропонує своїм гостям відвідати центр гарячих джерел або просто милуватися спокоєм альпійських пейзажів.

Шамрус або "Олімпійське село" розташований на півдні Беладонни. Це місце використовувалося для проведення Олімпійських ігор в кінці 60-х, а з тих пір використовується для прийому гірськолижників зі всього світу. Крім трас для катання на будь-якому вигляді спорядження, Шамрус пропонує чудові краєвиди на Гренобля і атмосферу якісного європейського зимового відпочинку в сільському стилі.

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярніші гірськолижні курорти Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути