Ексклюзиви
середа, 22 липня 2020 11:41

Чорногорія заборонила в'їзд певній категорії українських туристів

Чорногорія заборонила в'їзд певній категорії українських туристів
Українці можуть в'їжджати до Чорногорії автомобілем, якщо останні 15 днів вони перебували в країнах зеленого чи жовтого списків. Фото: Pixabay

В'їзд українців та білорусів на територію Чорногорії з 22 липня можливий лише в разі їх прибуття авіаційним транспортом.

Без обмежень у Чорногорію можуть в'їжджати жителі країн зеленого списку, жителі країн жовтого списку або ті, хто перебував в них протягом останніх 15 днів, повідомили в рішенні уряду Чорногорії, передає "Європейська правда".

Також умовою в'їзду до Чорногорії є наявність негативного ПЛР-тесту, не давнішого за 72 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина під забороною: українців не пускають до країни

"В'їзд у Чорногорію здійснюється повітряним транспортом для жителів України і Білорусі з контролем пасажирів пд час посадки й висадки і виконанням інших умов, запропонованих Міністерством сталого розвитку і туризму", - написали в повідомленні.

Українці можуть в'їжджати до Чорногорії автомобілем, якщо останні 15 днів вони перебували в країнах зеленого чи жовтого списків. Для українських туристів, які прямують до Чорногорії, передбачено нові правила. Туроператор зобов'язаний забезпечити вимірювання температури тіла пасажира хоча б один раз перед посадкою в аеропорті. Пасажиру, який має підвищену температуру тіла, заборонено сідати в літак і вирушати до Чорногорії.

Після прибуття пасажирів до Чорногорії та відразу після перетину прикордонного переходу туроператор зобов'язаний передати кожному пасажиру інформаційну довідку, що містить опис заходів та рекомендацій Інституту громадського здоров'я Чорногорії, та повідомити пасажира, що він зобов'язаний дотримуватися вказаних заходів. У випадках, коли туристичний пакет включає екскурсії, туроператор зобов'язаний вести детальний облік місць, які відвідують туристи. Усі туристи під час перебування в Чорногорії зобов'язані дотримуватися всіх заходів та рекомендацій Інституту громадського здоров'я.

Рада Євросоюзу зробила оновлення списку "безпечних" третіх країн, чиї громадяни зможуть в'їзджати в Євросоюз у зв'язку зі сприятливою епідемічною ситуацією на їхній території. Його опублікували на сайті Ради ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Чорногорія заборонила в'їзд певній категорії українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути