Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2012 17:45

30-річні монголи не знають російської
5

Фото: Фото: Олег та Марина Костюки

Кияни Олег та Марина Костюки, об'їздили всю Монголію і кажуть, що монголи стають досить "продвинутими" в плані ІТ-технологій, а англійську знають краще за російську.

Монголи не люблять працювати. У сім'ях частіше заробляють жінки. В основному вони тримають свої намети на ринку, бутики в торгових центрах або працюють клерками в установах.

Рівень зарплат відносно високий. У хорошого спеціаліста з декількома мовами зарплата може бути більше 2 тис доларів. Але ціни в країні недешеві. Літр бензину - більше 1 дол, кілограм м'яса - близько 7 дол.

Фільми в кінотеатрах транслюють на англійській мові з монгольськими субтитрами. Населення до 30-ти російською взагалі не знає, зате вільно спілкується англійською. Чому до 30-ти? Бо колись, коли в СРСР активно забудовували Улан-Батор, в країні поселилось багато росіян.

У країні сильно розвинена мобільний зв'язок і мережі 3G. Навіть на міських автобусах написано, що в них доступна мережа. Монголія вже переходить на 4G. Взагалі в плані інновацій монголи просунуті. У багатьох є останні новинки смартфонів і планшетів.

Монголи добре співають. Дуже люблять караоке, воно є в кожному барі.

Вони гостинні, запросто можуть запросити іноземця в юрту на чай. Його заварюють у молоці, додаючи сіль.

За часів соціалізму народ вчили, що Чингісхан - це поневолювач і тиран. Тоді в пошані був Сухе-Батор, який 90 років тому зробив революцію і вигнав з країни китайців, які правили в Монголії 200 років. Після розпаду СРСР монголи знову почали культивувати Чингісхана. Це головний бренд країни. Зараз на його честь називають готелі, вулиці і навіть спорудили йому 50-метровий пам'ятник із заліза в степу.

У п'ятдесяти кілометрах від столиці, в пустелі Гобі, знаходиться "Долина динозаврів". Там палеонтологи знайшли найбільше в світі скупчення останків ящерів і навіть виявили їхні сліди. Зараз там знаходитися парк динозаврів в їх натуральну величину.

Пустеля Гобі - саме різко-континентальне місце на планеті. Температура повітря влітку піднімається до плюс 40 градусів, а взимку опускається до мінус 40. Тільки 3% території Гобі - це піски, решта - степ і скелясті гори.

Зараз ви читаєте новину «30-річні монголи не знають російської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути