вівторок, 12 лютого 2008 15:10

У Таїланді туристів з марихуаною карають на смерть

"Восени цього року ми з чоловіком відпочивали в Таїланді, — розповідає киянка Світлана Петрова, 31 рік. — Перед поїздкою в турагентстві для нас провели лікбез: розказали, що з країни можна вивезти не більше 20 кілограмів поклажі — 15 у багажі і п"ять у салоні. За все, що більше норми, треба платити додатково.

Менеджер турагентства наголосила, що за межі країни не можна вивозити дуріан — дуже смердючий, але смачний місцевий фрукт, статуї Будди, вищі ніж 20 сантиметрів, а за знайдену марихуану карають на смерть. В інших країнах — арештовують.

Кияни ще вдома запланували екскурсії країною. Дорогою до Патайї гід запропонувала групі українців заїхати на ювелірний завод. Мовляв, при ньому є магазин, де недорого продають дорогоцінне каміння— рубіни, сапфіри.

— Однак ми ж пам"ятали, що за межі країни дозволено вивезти незначну кількість коштовностей.

Екскурсовод, не відчувши палкого ентузіазму туристів, зауважила, що слов"яни примудряються непомітно вивозити дорогоцінності — ховаючи в слюдяних пачках з-під чіпсів. На кордоні прилади не просвічують матеріали на кшталт фольги. До того ж пачка з чіпсами не викликає ні в кого підозри.

— Ми вирішили, якщо вдається надурити митників із коштовностями, то чому б нам не вивезти дуріан? — усміхається Петрова. — Фрукт смердить гірше, ніж протухлі яйця. Але справді дуже смачний. Подумали з чоловіком, що це був би найнесподіваніший і екзотичний сюрприз для друзів.

За запахом одразу відчули, що ми ховаємо у сумці

Подружжя вирішило застосувати принцип "фольги".

— Пакували щільненько, — сміючись згадує Світлана, — у три пакети. Обгортки з-під чіпсів зверху обв"язали мотузками. Але хоч камери нічого і не помітили, проте митники за запахом одразу відчули, що ми ховаємо в сумці. Так сильно пахне дуріан! Фрукт у нас конфіскували. Від штрафу я відвертілася усмішками й жартами.

— Одна з головних принад Єгипту — корали й морські мушлі. Якби можна було, то туристи вивезли б усю цю красу з країни, — пояснює Ілона Ходаківська, 36 років, менеджер столичного турагентства "Глорія". — Тому з країни заборонили вивозити необроблені корали. Можна тільки сувенірні композиції. А от везучи з Туреччини килими, не забудьте оформити документи у продавця.

За словами Ілони, з Куби, без чека, не дозволять вивезти більше як 23 сигари. Крокодилів, черепах та вироби з їхньої шкіри на кордоні також конфісковують.

— Подорожуючи Бразилією, не купуйтеся на невисокі ціни на хутро — митники  не випустять із країни з хутряними виробами і будь-якими сувенірами "тваринного" походження, — додає Ходаківська.

— Коли вилітали з Індії, — згадує киянка Надія Горлова, 28 років, — нас примусили поміняти в аеропорту всі рупії на долари чи будь-яку іншу валюту. Місцева влада не дозволяє вивозити гроші за межі країни.

В Угорщину не пускають із великими пляшками шампуню

Менеджер столичного агентства "Едем" Олена Мислович пояснює, що і плануючи поїздки в Угорщину, Польщу та Чехію, треба бути готовим, що на територію цих країн можна ввозити не більше ніж 1 л міцних горілчаних напоїв і 2 л слабших, наприклад вина. Ящик пива і блок цигарок також пропустять.
— Жінки мають знати, що парфумів і шампуню можна брати не більше як 100 мілілітрів. На кордоні не завжди звертають увагу на це, але мають право конфіскувати, — запевняє Мислович.

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді туристів з марихуаною карають на смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути