субота, 07 квітня 2007 16:43

"Жуляни" відремонтують за 100 млн. гривень

Комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)" оцінює свою першочергову реконструкцію в 100 млн. гривень.

Про це журналістам повідомив генеральний директор аеропорту Сергій Никифоров.

"Перший етап реконструкції коштує близько 100 млн. гривень", - заявив він.

Зокрема, на цьому етапі реконструкції підлягає злітна смуга з її подовженням з 1,8 до 2,4 тис. метрів.

Також планується розширення й відновлення руліжних доріжок, відновлення перону і стоянок, будівництво нового терміналу зі знесенням старої його будівлі.

"Ми сподіваємося до наступної весни (до березня 2008 року) зробити реконструкцію аеропорту", - заявив Никифоров, зазначивши, що це можливо за наявності фінансування.

На його думку, кошти на реконструкцію Київська міська рада може виділити з міськбюджету.

Інші можливі варіанти фінансування, зі слів Никифорова, - це прийняття Київрадою рішень про передачу аеропорту в концесію, про створення спільного підприємства з інвестором, про дозвіл аеропорту залучити кредит під заставу його майна.

При цьому Никифоров заявив, що колектив вважає, що аеропорт повинен залишатися повністю в комунальній власності.

Крім того, гендиректор проти будь-якого будівництва на території аеропорту, якщо воно не буде стосуватися безпосередньо авіаційної діяльності.

При цьому він додав, що в концепції розвитку аеропорту, прийнятій Київрадою в березні, як один з варіантів розвитку є будівництво інфраструктури аеропорту на 70 га з 265,7 га земельної ділянки, на якому розташований аеропорт.

Як повідомляло агентство, у березні Київрада затвердила стратегічну концепцію подальшої роботи й розвитку комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)".

Концепція передбачає реконструкцію аеропорту, забезпечення необхідних умов його функціонування, підвищення рівня його конкурентноздатності й ліквідацію збитковості.

В основу концепції покладено принцип збільшення доходів підприємства за рахунок його модернізації й одержання додаткових доходів за рахунок раціонального використання земель, повідомляють "Українські Новини".
Зараз ви читаєте новину «"Жуляни" відремонтують за 100 млн. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути