Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 04:45

Переночувати в гнізді пропонують за 500 доларів

Автор: фото з сайта www.inhabitat.com
  Шість готелів побудували на деревах у  шведському селі Гарадс, за 60 кілометрів від Полярного кола
Шість готелів побудували на деревах у шведському селі Гарадс, за 60 кілометрів від Полярного кола

Шість архітекторів збудували по готелю в лісі Північної Швеції.

Будинки зроблені у вигляді дзеркального куба, пташиного гнізда, НЛО, вагончика. Вони висять між деревами, прикріплені тросами й ременями. Ще два готелі з прозорими номерами спорудили навколо соснових стовбурів.

— За п'ять років ми хочемо збудувати 24 різні номери, — розповідає турагент Кент Ліндвалл. — Нас надихнув документальний фільм про трьох шведів, які покинули місто й оселилися в лісі на дереві. Туристи можуть спостерігати за оленями та ведмедями. А взимку кататися на снігоходах.

Будинок із дзеркальними стінами майже непомітний. Аби птахи не стукалися об нього, його обклеїли спеціальною плівкою, яку люди не бачать.

Брітмарі Гріссен, 52 роки, зі Стокгольма відвідала готель у жовтні. Мешкала в дзеркальному кубі. Добиралася до нього підвісним трапом.

— Я — дизайнер, цікавлюся такими речами, — каже вона. — За номер заплатила 500 доларів. Готель вражає. Було незвично дивитися згори на ліс, почувалася білкою. У номері є усі вигоди, крім техніки. Коли повернулася додому, здалося, що живу в клітці. Тепер намагаюся використовувати в дизайні більше рослин і дзеркал.

Готель розташований поблизу села Гарадс, за 60 км від полярного кола. Добиратися до нього найкраще з міста Лулео, в якому діє найбільший у Швеції аеропорт. Автобусом  дорога займає годину. В селі є ресторани, магазини, автозаправка і пральня.

Зараз ви читаєте новину «Переночувати в гнізді пропонують за 500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути