Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 16:38

На Драгобраті працюють 60 туристичних баз

На Закарпатті найбільше снігу випало на гірськолижному курорті Драгобрат. Він розташований у Рахівському районі на однойменній полонині. Тут працюють 60 туристичних баз. Вони пропонують ночівлю й прокат спорядження.

— Снігу в нас уже на півтора метри, — каже адміністратор турбази "Драгобрат" Ірина. — Багато місць заброньовано на п"ять-шість тижнів уперед.

Туристам тут пропонують дво- та тримісні номери вартістю  150 та 140 грн із людини за ніч. Прокат комплекту лижного екіпірування коштує від 50 грн. За 50 підйомів крісельним витягом просять 250.

На гірськолижному курорті Синяк, де любить бувати президент Віктор Ющенко з родиною, снігу майже немає. Про відкриття сезону тут поки що не думають.

Така ж ситуація на гірськолижних базах під горою Красія Великоберезнянського району.

— Два тижні тому сніг уже лежав і підприємці планували відкривати сезон, а потім ураз розтав, — каже жителька прилеглого села Вишка Олена Церкайло. — На початку грудня ще трава зеленіла.

Підприємці хвилюються, що зима знову виявиться безсніжною й вони втратять туристів.

— Уже переживаємо, — зітхає Михайло із села Подобовець Міжгірського району. Чоловік має дерев"яні будиночки, лазню. Організовує харчування туристам. Поряд — гірськолижні витяги. — Маємо прикмету: якщо до 8 грудня не випаде сніг  — сезон буде поганий.

Вартість проживання в будинку Михайла — 150 грн із людини. Сюди входить дворазове харчування. Прокат спорядження обійдеться від 25 до 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Драгобраті працюють 60 туристичних баз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути