середа, 30 вересня 2009 18:42

"Златогор" організував у Чернівцях командний чемпіонат Європи з мотокросу

У Чернівцях за сприяння торговельної марки "Златогор" відбувся командний чемпіонат Європи з мотокросу. Уперше українські спортсмени стали бронзовими призерами змагань.

За титул змагалися 20 провідних команд Європи. У складі української збірної бронзові нагороди здобули Сергій Оніпченко, Микола Пащинський і Роман Морозов.

Наші мотоциклісти поступилися тільки голландським та італійським гонщикам, які фінішували відповідно першими та другими. До п"ятірки найкращих увійшли також екіпажі з Великобританії та Чехії.

Найстаршим учасником змагань став Маммад Агхамалієв з Азербайджану. 10 жовтня йому виповниться 49 років. Наймолодший — Петро Петров із Болгарї, він 24 серпня відсвяткував 15-й день народження.

Змагання запланували на три дні. У перший — проходили реєстрацію, технічний контроль і приймання траси. Тренувальні та кваліфікаційні змагання — наступного дня. В останній — три фінальні старти.

Командний чемпіонат Європи "Мотокрос націй" називають ще європейськими олімпійськими іграми з мотокросу. На цих змаганнях до складу кожної команди входять по три спортсмени. Вони виступають на мотоциклах з об"ємом двигуна 250, 450 та 650 куб. см.

Право проведення мотокросу європейських націй надається почергово різним країнам Європи за умови, що кваліфікаційна комісія визнає готовність держави та її інфраструктури для проведення змагань такого рангу. Наступного разу претендувати на турнір подібного рівня Україна зможе не раніше, ніж за 25–30 років, бо країн-претендентів на проведення "Мотокросу націй" чимало.

Шоу у Чернівцях відбувалося з величезним розмахом і мало успіх у глядачів. Змагання впродовж трьох днів відвідали понад 50 тис. глядачів з України та більш як тисяча зарубіжних гостей. Урочисте відкриття турніру мало місце в центрі Чернівців на Соборній площі.

Зараз ви читаєте новину «"Златогор" організував у Чернівцях командний чемпіонат Європи з мотокросу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути