Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 18:42

Збірна зіграла у свою силу

Автор: фото: REUTERS/Gleb Garanich
  Олег Блохін (праворуч) вітає Олега Гусєва з двома голами у ворота Фарер
Олег Блохін (праворуч) вітає Олега Гусєва з двома голами у ворота Фарер

Гра національної збірної України проти команди Фарерських островів була цікава насамперед не заздалегідь прогнозованим результатом.

Суперника подібного рівня має перемагати будь-яка українська команда першої ліги. Інтерес викликала поведінка наших гравців і тренерів після повного фіаско у Шотландії, де у вирішальній для України грі відбору на Євро-2008 нашу національну команду принизливо невимушено подолав європейський середняк. Хотілося отримати відповідь на те, як тепер житиме наша головна футбольна команда та що буде зроблено, аби наші футболісти не мали безпомічний вигляд перед першою-ліпшою європейською збірною.

І відповідь ми отримали. Нам популярно пояснили, що у нас усе добре. Нічого страшного не сталося. Із поразки не слід робити трагедії, все за планом, йдемо на дно… Даруйте, останні три слова я зненацька додав від себе. Коли ж повернутися до позиції, якої дотримуються гравці національної збірної України з футболу та її тренер Олег Блохін, то все у нас, виявляється, нормально. Команда зіграла у свою силу. Змінювати щось не варто. Слід послідовно працювати тим самим складом, який привів нас до славної звитяги 2006 року. Тоді на Кубку світу в Німеччині наша збірна увійшла до вісімки найкращих у світі.

Гадаю, що така одностайність усіх наших "збірників", які ще зовсім нещодавно сварилися між собою в емоціях спортивної боротьби, не виникла сама по собі. Маємо чітко окреслену схему поведінки нашої футбольної репрезентації, якою нас задовольнятимуть ще дуже довго. Ну не ясно хіба, що головна перемога нашого футболу вже досягнута? Україна здобула право провести половинку Євро-2012, і це — наше щастя на сотню років! У порівнянні з такою вершиною якась там поразка національної збірної у відборі до якогось там Євро-2008 навіть не заслуговує на особливу увагу. Нас і так уже визнала футбольна Європа та футбольний світ! Чого нам іще треба? Перемог та титулів? Так їх дуже мало. На всіх не вистачить. І серйозніші за нас претенденти мріють про ці титули десятиліттями. Ми ж і так маємо тої футбольної слави досхочу!

Ходити на стадіон підтримувати збірну необов"язково

Хіба нам мало того, що наш Андрій Шевченко три роки тому став найкращим футболістом Європи? То ж радіймо цьому, пишаймося! Наповнюймося радістю і гордістю за те, що цей великий футболіст сучасності надягає футболку із тризубом, виходить на поле і прикладає руку до серця під час виконання національного гімну! Ну не може Андрій самотужки тягнути вперед всю футбольну Україну, наповнену, якщо вірити Олегові Блохіну, суцільними футбольними нездарами, серед яких ось уже четвертий рік не знаходиться гідних кандидатів до збірної.

Нам слід якомога довше плекати все, що зроблено, і радісно чекати Євро-2012. Ходити на стадіон підтримувати збірну необов"язково. Збірна і так знає про наші гарячі почуття, і практично порожні трибуни на останній грі проти Фарер не введуть нас в оману. Ще ж буде за місяць гра України проти Франції, про завдання на яку всі поки що мовчать. А що говорити, коли у нашої збірної і так усе добре?

Що стосується відбору до Кубка світу 2010 року, жеребкування якого відбудеться вже 25 листопада, то серед суперників збірної України майже гарантовано буде команда рівня Андорри, Ліхтенштейну, Сан-Маріно, Мальти чи Люксембургу, впевненій перемозі над якою ми зможемо так само щиро радіти, як радіємо сьогодні перемозі України над Фарерськими островами з рахунком 5:0.




Футбол. Чемпіонат Європи. Група 2


Україна — Фарери — 5:0 (3:0).


17 жовтня. Київ. Стадіон "Олімпійський". 8000 глядачів.

Суддя: Х. Яков (Ізраїль)

Україна: Пятов, Гай, Русол, Чигринський, Несмачний, Гусєв (Воробей, 62), Тимощук (Грицай, 69), Назаренко, Калиниченко, Воронін, Гладкий (Мілевський, 46).

Тренер: Олег Блохін


Фарери: Міккельсен, Давідсен, Даніельсен, Й. Якобсен, Р. Якобсен, Томассен (Т. Хансен, 9), Самуельсен, К. Якобсен (Торлейфссон, 89), О. Хансен, Хольст (Флетум, 76), Е. Хансен.

Тренер: Й. М. Ольсен.

Голи: Калиниченко (40, 49), Гусєв (43, 45), Воробей (64).

Iнші матчі

Грузія — Шотландія — 2:0

Франція — Литва — 2:0


Турнірна таблиця:


   І В  Н  П  М  О 
 1. Франція  11  8  1  2  23–3  25
 2. Шотландія  11  8  0  3  20–10  24
 3. Італія  10  7  2  1  17–7  23
 4. Україна  10  5  1  4  16–12  16
 5. Литва  10  3  1  6  7–13  10
 6. Грузія  11  3  1  7  16–17  10
 7. Фарери  11  0  0  11  3–40  0


Заключні матчі

17 листопада (субота)

Литва — Україна

Шотландія — Італія

21 листопада (середа)

Україна — Франція

Італія — Фарери

Грузія — Литва

Зараз ви читаєте новину «Збірна зіграла у свою силу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути