четвер, 29 жовтня 2020 00:41

Воротар "Шахтаря" допоміг здобути нічию проти "Інтера"

"Шахтар" зіграв унічию з італійським "Інтером" у матчі другого туру групового турніру Ліги чемпіонів — 0:0. Тижнем раніше донеччани на виїзді перемогли іспанський "Реал" — 3:2.

— Зустріч з італійцями була важка з погляду психології. У "Шахтаря" ще боліли рани, яких завдав йому "Інтер" у серпневому півфіналі Ліги Європи (переміг 5:0. — ГПУ). Враховуючи недавню історію з хворобою гравців "основи", Каштру важко було скласти план проти пресингу "Інтера". Не уявляю, яких зусиль коштувало Хочолаві, Бондарю й згодом Матвієнкові стримати Ромело Лукаку. Форвард швидкий, дуже атлетичний і не гребує дрібним фолом у силовій боротьбі. Все могло закінчитися печально, якби не воротар Трубін і удача, яка допомагала нам у складні моменти. Але якщо в підсумку на табло позитивний рахунок, то, значить, план на матч був правильний.

Ви згадали Трубіна. П'ятов тепер сидітиме на лаві?

— Не все так просто у футболі. Трубін піймав кураж і свою гру. Однак осіння частина сезону настільки насичена, що навряд чи один воротар зможе виходити без замін через два дні на третій. Це втомлює психологічно, немає часу на емоційне відновлення. Думаю, це зрозумів і Луїш Каштру. "Шахтар" зіграв одним складом три матчі за шість днів. Травмувалися Хочолава і Дентіньйо. Їх треба міняти. Свіжість решти теж викликає великі сумніви. Думаю, в наступному поєдинку чемпіонату вийдуть ті, хто перехворіли на коронавірус. Далі ситуація стабілізується й гратимуть найсильніші на даний момент. Бо якщо проти "Інтера" в захисті "Шахтар" діяв вдало, то в нападі було видно, що футболістам бракує сил.

За тиждень донеччани прийматимуть удома "Боруссію". Німці залишаються традиційно незручним суперником "Шахтаря"?

— Я не казав би про це. Ми ще не забули, як наша команда влітку розправилася з "Вольфсбургом". Звісно, "Боруссія" трохи стабільніша зараз. Але це не "Баварія", де можна говорити про приреченість. Німці теж не залізні. Вони зіграли три важкі поєдинки за шість днів і теж потребують перепочинку. Все вирішуватиме довжина їхньої лави запасних. Однак точно знаю, що сценарій дій проти "Інтера" вже не повториться. "Шахтар" більше гратиме на атаку, бо перемога в цій зустрічі забронює донеччанам третє місце в групі. А там можна буде помріяти і про вихід із групи.

Італійські вболівальники називають "Шахтар" найслабшою командою групи. Це правда?

— Справа вболівальників — порожні розмови. А фахівці працюють і роблять висновки. Не можна таке говорити, переглянувши один матч. У грудні після завершення групового турніру я із задоволенням послухаю вболівальників "Інтера".

Футбол. Ліга чемпіонів. Група "В"

Перший тур

"Реал", Мадрид, Іспанія — "Шахтар", Донецьк, Україна — 2:3

"Інтер", Мілан, Італія — "Боруссія", Менхенгладбах, Німеччина — 2:2

Другий тур

"Шахтар" — "Інтер" — 0:0

"Боруссія" — "Реал" — 2:2

Третій тур

3 листопада, вівторок

"Шахтар" — "Боруссія"

"Реал" — "Інтер"

Зараз ви читаєте новину «Воротар "Шахтаря" допоміг здобути нічию проти "Інтера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути