пʼятниця, 18 жовтня 2019 00:55

Влітку наш тренер очолить "Мілан"

Андрій Шевченко влітку стане головним тренером італійського "Мілана". Це не інсайд, а висновок після того, як стало відомо про ім'я нинішнього тренера команди Стефано Піолі. Він замінив на посаді Марко Джампаоло.

Першим вибором "Мілана", враховуючи зайнятість Шевченка у збірній України, був Лучано Спаллетті. Це відомий фахівець, який би пішов на тривалий контракт із серйозними грошима. Його досвід допоміг би команді фінішувати у топ-4 серії "А" і потрапити до Ліги чемпіонів — таке завдання нині ставить керівництво клубу. Відповідно — звільняти Спаллетті не було б жодних підстав. Ані спортивних, ані економічних.

Піолі — зовсім інший варіант. "Мілан" став його 13-м клубом. Особливо ніде надовго не затримувався. Якщо здійснить диво, і команда потрапить до топ‑4 — тренер отримає півмільйона євро бонусу. А клуб запросить сильнішого фахівця, як робив "Інтер" — змінюючи Манчіні на Моуріньйо 2008-го, а Спаллетті на Конте торік. Якщо Піолі провалиться і команда не буде в єврокубках, то "Мілан", згідно з умовами угоди, може достроково розірвати контракт, не платячи компенсації.

Сам Шевченко логічно відмовився приймати команду нині. Після невдалого переходу до "Челсі" та спроби піти в політику володар "Золотого м'яча-2004" приймає гранично виважені рішення. 2012-го він відмовився від пропозиції Анатолія Конькова очолити тренерський штаб збірної України. Знав — його час прийде. Тепер Шеві, на відміну від Олега Блохіна, також вистачило терпіння не робити прямо зараз крок у кар'єрі, до якого він давно прагне.

Усе буде після Євро-2020.

Зараз ви читаєте новину «Влітку наш тренер очолить "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути