вівторок, 11 грудня 2018 07:55

Василь Ломаченко став чемпіоном світу за двома версіями

Автор: www.toprank.com
  Український боксер Василь Ломаченко ­розминається перед боєм з ­пуерториканцем Хосе Педрасою. Поєдинок закінчився ­перемогою нашого спортсмена за очками
Український боксер Василь Ломаченко ­розминається перед боєм з ­пуерториканцем Хосе Педрасою. Поєдинок закінчився ­перемогою нашого спортсмена за очками

У ніч проти неділі, 9 грудня, чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації у легкій вазі 30-річний Василь Ломаченко — до бою 11 перемог, дев'ять нокаутів, одна поразка — переміг володаря титулу Всесвітньої боксерської організації, пуерториканця 29-річного Хосе ­Педрасу — до бою 25 перемог, 12 нокаутів, одна поразка.

В 11-му раунді українець відправив суперника у два нокдауни, але так і не зміг нокаутувати. Суддівські оцінки — 117:109 двічі і 119:107 на користь найкращого боксера незалежно від вагової категорії. Бій пройшов на малій арені "Медісон Сквер Гарден" у Нью-Йорку, США.

Перша половина зустрічі була спокійна. Ломаченко періодично поступався територією, працював другим номером, витягував на себе суперника і давав йому проявити себе в атаці. Такий був його план на бій.

— Я викидав небагато ударів, щоб суперник повірив у себе і сам це робив, — каже Василь на післяматчевій прес-конференції. — Тоді в мене була можливість контратакувати.

Педраса намагався взяти активністю — завдавав багато ударів, хоч і не акцентованих. Часто змінював стійки. Ломаченко зрідка "вибухав" і проводив короткі серії або одиночні удари. Бій виглядав конкурентним. Другий і п'ятий раунди двоє із трьох суддів віддали Педрасі.

У другій половині поєдинку Ломаченко підвищив темп і його перевага збільшилася. У 10-му раунді взяв паузу. Цим скористався його опонент. А в 11-му — українець показав свій найкращий бокс. До максимуму підвищив інтенсивність дій. Точними виявилися 42 силових удари Ломаченка. Двічі Педраса побував у нокдауні — після останнього його врятував гонг. У фінальному раунді українець намагався нокаутувати супротивника, але наздогнати його не зміг.

Педраса протягом бою викинув більше ударів, ніж Ломаченко — 931 проти 738. Але в точності українець переважав пуерториканця — 240 проти 111.

Після поєдинку Василь Ломаченко заявив, що наступного року хотів би зустрітися з американцем Майкі Гарсією. Американський промоутер Василя Боб Арум, 87 років, назвав такий бій можливим.

Та найбільш вірогідний кандидат для наступного поєдинку — переможець зустрічі за вакантний титул Міжнародної боксерської федерації між Річардом Коммі з Гани і росіянином Ісою Чанієвим. Цей бій відбудеться 2 лютого.

У попередніх двох вагових категоріях Ломаченко задав високу планку. Тому два цьогорічних поєдинки у легкій вазі сприймають критично. Але проти Хорхе Лінареса — 12 травня — він майже весь бій боксував із травмою, а з Педрасою — після операції. І щоби почуватися комфортно і не боятися викидати удари, необхідно більше часу. До того ж ці боксери значно габаритніші за Василя. Українець тільки цього року перейшов із вагової категорії 59 кг у вищу — 61 кг. Для Ломаченка вона ще не стала "рідною".

За бій із Педрасою сукупний гонорар Ломаченка становить 55,64 млн грн. Його суперник заробив удвічі менше.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко став чемпіоном світу за двома версіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути