Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2007 19:17

В Італії загинув уболівальник

У неділю вранці поблизу станції техобслуговування італійського містечка Ареццо, що за 65 км від Флоренції, фанати римського "Лаціо" та туринського "Ювентуса" зчинили бійку. Обидві групи вирушали на виїзні матчі своїх команд — римляни до Мілана, туринці до Парми. "Лаціалі" чисельно переважали своїх опонентів. На допомогу уболівальникам "Юве" прийшли поліцейські. Один із них вистрілив і убив 26-річного Габріеле Сандрі. Він працював діджеєм у римських нічних клубах і був знайомий із усіма гравцями "Лаціо".

Дізнавшись про трагедію, футболісти "Лаціо" відмовилися виходити на поле проти міланського "Інтера". Федерація футболу Італії зреагувала оперативно, перенесла цей матч на невизначений термін, а початок інших "зсунула" на 10 хв., зокрема й вечірній — між "Ромою" та "Кальярі".

Денні матчі повинні були розпочатися о 15.10 за місцевим (16.10 — за київським) часом. Усі вони відбулися. Винятком став поєдинок у Бергамо, де "Аталанта" мала грати з "Міланом". За годину до стартового свистка фанати обох команд атакували поліцейських, які змушені були застосувати слізогінний газ. Після цього матч розпочався. Тривав він лише сім хвилин: суддя зупинив поєдинок, бо фанати "Аталанти" почали бити ногами скляні перегорожі, що відділяють трибуни від футбольного поля. До уболівальників підійшов лідер "Аталанти" Крістіано Доні, але заспокоїти їх футболістові не вдалося. Віце-комісар поліції Бергамо зупинив матч. Одночасно оголосили про перенесення поєдинку "Рома" — "Кальярі". Увечері в Римі фанати підклали вибухівку поблизу приміщення Олімпійського комітету, прорвалися до Олімпійського стадіону, закидавши камінням поліцейських. Учора ввечері президент Федерації футболу Італії Джанкарло Абете зібрав засідання спеціальної комісії. Там мали вирішити подальшу долю чемпіонату Італії.

— Смерть уболівальника — тривожний сигнал, — заявив прем"єр-міністр Італії Романо Проді.

У лютому цього року турнір уже було призупинено: під час матчу "Катанія" — "Палермо" за межами стадіону застрелили поліцейського. Три роки тому зупинили римське дербі між "Ромою" та "Лаціо": уболівальники поширили неправдиву інформацію про те, що неподалік стадіону поліцейський збив дитину. Матч зіграли лише за місяць.

Зараз ви читаєте новину «В Італії загинув уболівальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути