Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2007 14:48

Узимку Блохін замінить Дем"яненка

Наступником Анатолія Дем"яненка на посаді головного тренера київського "Динамо" може стати 54-річний Олег Блохін. Це призначення очікується взимку.

Збірну України Блохін тренує чотири роки. Він став першим фахівцем, якому вдалося вивести вітчизняну національну команду до фінальної частини Кубка світу. Торік на Мундіалі підопічні Олега Блохіна дійшли до чвертьфіналу. Після турніру Блохін усерйоз задумався про те, щоб залишити збірну. Але згодом передумав і повернувся до роботи, щоб у протистоянні зі збірними Італії, Франції та Шотландії вибороти одну з двох путівок на фінальний турнір чемпіонату Європи-2008. Минулої середи, коли українці поступилися збірній Італії, Блохін визнав, що боротьбу за вихід на Євро-2008 програно.

За період, доки Блохін працював із національною командою, президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, 48 років, змінив трьох тренерів — Олексія Михайличенка, Йожефа Сабо та Леоніда Буряка.

У вересні 2005 року "Динамо" очолив Анатолій Дем"яненко. Він досі залишає за собою це місце, хоча Суркіс не приховує факту переговорів з іноземними фахівцями та свого бажання бачити головним тренером своєї команди Олега Блохіна.

— Я поважаю професійні якості Блохіна — його вимогливість та уміння досягати результату, — каже "ГПУ" Ігор Суркіс. — Але зараз розмови про те, що він очолить клуб, неактуальні. У мене працює Дем"яненко. Він регулярно виводить клуб до групового турніру Ліги чемпіонів. Минулого сезону ми виграли в країні всі титули, нині — долаємо кризу, яка спіткала команду на початку нинішінього сезону. Які в мене зараз підстави змінювати Дем"яненка? А взимку може трапитися все що завгодно.

Блохін допрацює з національної командою до кінця відбірного турніру Євро-2008. У ньому збірній Україні залишилося провести чотири матчі. Очевидно, що на торішньому Кубку світу Блохін досяг своєї мети в роботі зі збірною України. Програний відбір до Євро-2008 зумовлює відставку фахівця. Враховуючи давнє бажання Суркіса та маючи запрошення від одного із закордонних клубів, тренер може повернутися до клубного футболу. У ньому Блохін поки що значних успіхів не мав: найбільше досягнення — виграш із пірейським "Олімпіакосом" Кубка Греції. Ще двічі "Олімпіакос" ставав срібним призером місцевого чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Узимку Блохін замінить Дем"яненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути