четвер, 29 липня 2021 05:45

Усик підписав контракт на бій із Джошуа

Минулого тижня чемпіон світу в над­важкій вазі за трьома версіями Ентоні Джошуа, 31 рік, та обов'язковий претендент на його титул за версією Всесвітньої боксерської організації, колишній абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, українець 34-річний Олександр Усик підписали контракт на бій. Він запланований на 25 вересня в Лондоні, Велика Британія. На кону стоятимуть усі титули, якими володіє британець.

У березні два найсильніші світові боксери надважкої ваги, британці Тайсон Ф'юрі, володар титулу Всесвітньої боксерської ради (WBC), та Ентоні Джошуа, володар усіх решти повноцінних титулів, домовилися про проведення одразу двох поєдинків 2021 року. Перший мав стати об'єднавчим за звання абсолютного чемпіона світу, а другий — матчем-реваншем. Едді Гірн, керівник компанії "Матчрум спорт" і промоутер Джошуа, не раз заявляв, що сторони практично про все домовилися і от-от оголосять дату й місце суперпоєдинку. Але за два місяці не було жодної конкретики. І доки Гірн регулярно інтригував публіку обіцянками, команда колишнього чемпіона світу за версією WBC Деонтея Вайлдера через суд домоглася проведення третього бою американця з Ф'юрі. Бій Джошуа — Ф'юрі довелося відкласти. Так в Усика з'явився шанс вийти одразу на поєдинок за три чемпіонські пояси, не проводячи проміжного бою з іншим британцем — Джо Джойсом. Команда Усика вчепилася за цей шанс і не випустила його. Контракт підписано.

Але не можна бути певним у тому, що два олімпійські чемпіони Лондона-2012 — Джошуа — у вазі понад 91 кг, Усик — у вазі до 91 кг — зустрінуться. Кожен може отримати травму чи заразитися коронавірусом. Може втрутитися епідемічна ситуація у Великій Британії, а можуть підвести вболівальники, які не виявлять належного інтересу до поєдинку, чим не забезпечать необхідних фінансових зборів.

Є інформація, що Усика до бою з Джошуа готуватиме Анатолій Ломаченко — батько і тренер Василя Ломаченка. Але все в цьому поєдинку залежатиме не від Усика й Ломаченка-старшого, а від того, в якій формі, наскільки мотивований і готовий вийде Джошуа. Якщо він буде у своїх оптимальних кондиціях, то Усик матиме мало шансів на успіх. І ми вкотре переконаємося в дієвості знаного боксерського правила: "Хороший великий боксер завжди переможе хорошого маленького боксера".

Ентоні Джошуа провів 25 поєдинків на професійному ринзі — має 24 перемоги, 22 нокаути й одну поразку. Олександр Усик виграв усі 18 проведених боїв, 13 нокаутом.

Зараз ви читаєте новину «Усик підписав контракт на бій із Джошуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути