вівторок, 19 березня 2019 00:30

Українські біатлоністки здобули "бронзу" чемпіонату світу

Автор: www.sportonline.ua
  Зліва направо: Віта Семеренко, Анастасія Меркушина, Юлія Джима та Валентина Семеренко святкують третє місце в естафетній гонці на чемпіонаті світу з біатлону
Зліва направо: Віта Семеренко, Анастасія Меркушина, Юлія Джима та Валентина Семеренко святкують третє місце в естафетній гонці на чемпіонаті світу з біатлону

Жіноча збірна України з ­біатлону здобула бронзову нагороду в естафетній гонці 4х6 км на чемпіонаті світу в Швеції. Це друга медаль українців на турнірі: 10 березня Дмитро Підручний виграв гонку переслідування. У неофіційному командному заліку наші посіли п'яте місце.

Медаль жіночої збірної несподівана. Упродовж сезону українки демонстрували погані результати. Не було жодної спортсменки, яка могла би похвалитися стабільністю.

Перший етап естафети відмінно пробігла Анастасія Меркушина. Вона жодного разу не схибила на стрільбі лежачи й стоячи і передала естафету другою, поступаючись італійкам.

Віта Семеренко почала з промаху на першій стрільбі — лежачи, але була точною на стійці. Плюс показала непоганий хід. Віта завершила свій етап на третьому місці. Юлія Джима утрималася в трійці, попри два промахи на стрільбі стоячи і погану швидкість.

Останньою в України бігла Валентина Семеренко. Вона з двома промахами на "лежці" та на "стійці" зуміла фінішувати третьою. На останніх метрах Семеренко ледь не втратила медаль. Німкені відстали від наших на 0,5 сек. Перше місце — у Норвегії, друге — у Швеції.

У неділю відбулися гонки з масового старту. Анастасія Меркушина не зуміла впоратися зі стрільбою у сніжну й вітряну погоду і з шістьма промахами була лише 25-ю. Дмитро Підручний після першої стійки йшов третім, але йому забракло сил боротися за медаль. У підсумку — десяте місце.

У кінці нинішнього тижня у норвезькому Голменколлені відбудеться останній цього сезону етап Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «Українські біатлоністки здобули "бронзу" чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути