Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 21:00

Українцям допомагають талан і героїзм

Олімпіада-2008 у Пекіні фінішує 24 серпня. За три дні до закінчення змагань українські спортсмени посідали десяте місце в загальнокомандному заліку. Наші атлети завоювали 18 медалей — п"ять золотих, чотири срібні і дев"ять бронзових.

— Чи можна вже розцінити виступ українців як вдалий? — запитую в олімпійської чемпіонки-1980 зі спортивної гімнастики Стелли Захарової, 45 років.

— Спочатку думала, що нам узагалі нічого не світить: у перші три дні змагань були без медалей. Потім почали виїжджати здебільшого завдяки "золотим" стрільцям.

У плаванні та спортивній гімнастиці ми виступили невдало. Чому?

— У плаванні багато років ставку робили на Яну Клочкову. Вона виграла все, що могла. Нині фактично завершила кар"єру. І вийшло: немає Клочкової — немає плавання. Гімнасти здобули одну бронзу (Олександр Воробйов на кільцях. — "ГПУ"). Хоча розігрувалися 14 комплектів нагород. Склалося враження, що більшість наших гімнастів поїхали на Ігри просто відбути номер. Не треба було брати на Олімпіаду туристів. Краще взяти перспективну молодь і обкатати її з прицілом на майбутні Ігри.

Упевнена, після Олімпіади українські функціонери почнуть рапортувати, що в нашому спорті все добре. Це далеко не так. Правда в тому, що п"ять золотих нагород — це подвиг. Треба ж враховувати умови, у яких займаються наші спортсмени. Але талан і героїзм наших атлетів не можуть бути вічними Думаю, з кожним роком ми виступатимемо все гірше, оскільки відсутні належні спортивні бази.

Зараз ви читаєте новину «Українцям допомагають талан і героїзм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути