середа, 06 січня 2021 00:36

Українці не мають жодної медалі в біатлоні

Жодної медалі на стартових чотирьох етапах Кубка світу з біатлону не вибороли українські спортсмени. Такого невдалого старту в нашої збірної не було з 2012 року. Причина — відсутність зміни поколінь. Жіноча команда досі виступає майже тим самим складом, що й на Олімпіаді-2014.

Головний тренер, словак Юрай Санітра оптимізму не втрачає. Бачить прогрес у чоловіків у біговій роботі. Він не виводить команди до двох піків форми, як це було декілька років тому. Зараз головне завдання — проявити себе на чемпіонаті світу в словенській Поклюці в лютому.

В одній гонці лідер збірної 28-річний Дмитро Підручний посів 74-те місце. На запитання про причини такого виступу зірвався:

— Це запитання до тренера Санітри. Як він мене підготував, так і біжу.

Згодом Дмитро вибачився і на четвертому етапі в Гохфільцені посів шосте місце в спринті. Щоправда, в гонці переслідування скотився на 21-ше місце, а в масовому старті — на 24-те. Якщо врахувати, що через хворобу й травму пропускає сезон Сергій Семенов, то перспективи в командній естафеті виглядають туманними.

Лідирує в загальному заліку в чоловіків 27-річний Йоганнес Бйо. Другим іде теж норвежець Стурла Лаґрейд, третім — швед Себастьян Самуельсон.

Дмитро Підручний — 34-й, Артем Прима — 38-й, Антон Дудченко — на 47-му місці.

У жінок стабільність демонструє лише 24-річна Дар'я Блашко.

Вона на 24-й сходинці в загальному заліку. 30-річна Юлія Джима має 36-те місце в загальному заліку, 34-річна Олена Підгрушна — 43-тє, а 35-річна Валентина Семеренко — 50‑те. Лідирує норвежка Ройселанд, другою йде шведка Ханна Еберґ, третьою — ще одна норвежка Тіріль Екгофф.

На четвертий етап уперше під'їхала Анастасія Меркушина, 25 років. Готувалася не зі збірною, а з батьками. Її мета — пік форми на лютневий чемпіо­нат світу. Теперішня готовність — жахлива. Без жодного промаху в спринті Меркушина прибігла на фініш 60-ю. В гонці переслідування була 54‑та. П'ятий етап Кубка світу стартує 8 січня.

Зараз ви читаєте новину «Українці не мають жодної медалі в біатлоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути