Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 15:41

Українці купували найдешевші квитки

Перед входом до "Медісон Сквер ґарден" бачу хлопця у жовто-синій футболці. Він розмахує українським прапором. Це Віталій Пашковський. Приїхав із Чикаго, де живе останні сім років. На бій із Кличком прийшов учетверте. Вперше уродженець Тернопільщини був на поєдинку Віталія Кличка з Ленноксом Льюїсом улітку 2003 року.

— Купив найдешевші квитки для нашої компанії — по 100 доларів, — розповідає. — Не сумніваюся, що Кличко переможе.

Заходжу в арену. Бачу куточок із сувенірною атрибутикою. Програмки до бою коштують $20. Футболка з анонсом поєдинку — $25. Півлітрова пляшка негазованої мінеральної води — $20 доларів. Це удвічі більше, ніж у магазині.

Підтримати Кличка прийшли півтори тисячі українців. 1200 із них замовляли квитки у США. 900 — брали найдешевші по $100.

— Із України поїхала п"ять років тому, — розповідає Галина. Живе вона у Брукліні, що в Нью-Йорку. — Купила квиток за 200 доларів.

Росіян у "Медісон Сквер ґарден" удесятеро менше.

— У Володимира Кличка уже з"явився вірус рингу, — каже у прес-ложі темношкіра представниця російськомовного радіо "Девісон" Рендел Нельсон. — Не думаю, що Кличко — стовідсотковий фаворит. Швидше, 65 на 35 на його користь.

18-тисячний зал потроху заповнюється. На великому моніторі транслюються прямі включення з роздягалень боксерів. Глядачі більш емоційно реагують на кадри з українцем. "Кличко!" — скандують. Піднімається хвиля наших фанатів. Ліворуч напис: "Херсон".

— Зараз почнеться, — волає якийсь американець поруч. Він явно напідпитку.

Гімни країн не лунають. У США не прийнято виконувати чужий гімн. Оскільки американці упродовж вечора на бій не виходили, організатори вирішили не перейматися цим.

Праворуч від мене Леннокс Льюїс. Колишній чемпіон світу коментує бій для американського телеканалу НВО. Поруч із ним коментатор каналу. Іноді він задирає ноги на скляний парапет.

Зараз ви читаєте новину «Українці купували найдешевші квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути