четвер, 27 лютого 2020 00:20

Україна виборола медаль завдяки Підгрушній

В італійській Антгольц-Антерсельві закінчився чемпіонат світу з біатлону. Збірна України виграла одну нагороду — бронзову медаль у жіночій естафеті 4х6 км.

В інших збірних відбуваються радикальні зміни. Україна досі тягне на старому багажі. З нових спортсменів 2020-го з'явився лише 23-річний Антон Дудченко. Не хвилювався і в більшості випадків стріляв точно. Зі швидкістю поки має серйозні проблеми. Натомість почав слабшати колишній лідер збірної Сергій Семенов. Тренери це розуміють та активно шукають заміну, але поки що безрезультатно.

Жіноча збірна виграла медаль завдяки характеру 33-річної Олени Підгрушної. 34-річні сестри Семеренко лише експлуатують своє прізвище. 29-річна Юлія Джима потихеньку почала здавати позиції, однак до Олімпіади-2022 її повинно вистачити. Першу половину сезону провалювала Анастасія Меркушина, але дещо покращила результати на чемпіо­наті світу.

Потихеньку закінчується ера 31-річного француза Мартана Фуркада.

Він ще виграв індивідуальну гонку на чемпіонаті світу й командну в естафеті. Але за швидкістю вже не може конкурувати не тільки із 26-річним Йоганнесом Бйо, а й із партнерами по збірній Франції — 24-річним Емільєном Жакленом та 27-річним Кантаном Фійоном Має. Закінчилися знамениті ривки Фуркада, коли він несподіваними прискореннями вимотував суперників перед вогневим рубежем. Зараз усі надії француза — на точну стрільбу. Хоча швидкою в Фуркада вона ніколи не була. Останній королівський сезон Мартан видав позаторік. До того ж спорт­смен натякає на швидке завершення кар'єри.

Лідером світового біатлону вже найближчим часом може стати Емільєн Жаклен. У гонці переслідування на чемпіонаті світу він виграв фінішний забіг у нинішнього короля біатлону Йоганнеса Бйо. В масстарті те саме зробив зі старшим із братів — Тар'є. Поки Емільєну бракує фанатичної відданості спорту й роботи аж до само­знищення, якою відзначався Фуркад.

Неймовірний чемпіонат видала 29-річна норвежка Марте Олсбю-Ройзеланд.

Завоювала сім медалей. З них — п'ять золотих. Виграла спринт, масовий старт, мікст, супермікст і естафету. Мала бронзу в гонці переслідування й індивідуальній гонці.

На початку сезону здавалося, що після відходу з біатлону німкені Лаури Дальмаєр і білоруски Дарії Домрачевої новим лідером стане ще одна норвежка 29-річна Тіріль Екгофф. Їй не було рівних на попередніх етапах Кубка світу. Але найкращу форму на головних змаганнях мала саме Ройзеланд. Вона відіграла 14 секунд ходом на останньому відтинку гонки з масового старту в італійки Доротеї Вірер. Остання стала чемпіонкою в індивідуальній гонці й гонці переслідування.

Наша федерація таємно допомагала росіянину

У допінговий скандал утрапила українська делегація на чемпіонаті світу з біатлону. У суботу, 22 лютого, італійська поліція на вимогу Міжнародного союзу біатлоністів провела обшуки в російського біатлоніста 28-річного Олександра Логінова. Його вже ловили на вживанні допінгу. Виявилося, що його особистий тренер Олександр Касперович узяв українську акредитацію та інкогніто перебував на стадіоні.

Керівництво світового біатлону підозрює, що Касперович міг возити допінг, використовуючи українську акредитацію. Того ж дня стало відомо, що італійська поліція порушила справу проти Логінова.

Керівник федерації біатлону України 63-річний Володимир Бринзак спочатку заперечував можливість української акредитації у росіянина.

— У Касперовича не могли знайти нашої акредитації, тому що у нього її немає.

Згодом, коли важко було приховати факти, зізнався:

— Логінов — не чужа для нас людина, він одружився з українською біатлоністкою. Його тренер хотів допомогти спортсмену.

Зараз ви читаєте новину «Україна виборола медаль завдяки Підгрушній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути