четвер, 12 червня 2008 18:54

У збірній України можуть грати п"ять натуралізованих футболістів
5

Марко Девіч влітку має намір отримати український паспорт
Фернандіньйо згодився б вітчизняній збірній на позиції атакувального півзахисника
Нападаючий Брандау виконує на полі величезний обсяг роботи
Півзахисник Карлос Корреа міг би грати у центрі поля разом з Анатолієм Тимощуком
Оборонець Папа Гуйє посилив би центр захисту

Збірна Німеччини — один із головних фаворитів на перемогу в чемпіонаті Європи-2008.

Тренер німців Йоахім Лев включив до заявки на турнір п"ять форвардів. 35-річний "чистий" німець Олівер Нойвіль навряд чи гратиме у вирішальних матчах. Лев робить ставку на інших нападаючих — етнічних поляків Мирослава Клозе та Лукаса Подольського, Маріо Гомеса, у якого батько іспанець, та Кевіна Кураньї, уродженця бразильського Ріо-де-Жанейро. У збірній Італії уже п"ять років грає аргентинець Мауро Каморанезі, чемпіон світу-2006. Основний опорний півзахисник ще однієї футбольної країни — Іспанії — натуралізований бразилець Маркос Сенна.

Зазвичай збірні натуралізують гравців, які виступають у місцевому чемпіонаті. Українські гранди "Динамо" і "Шахтар" також укомплектовані здебільшого іноземцями. Найкращий гравець українського чемпіонату, бразилець Фернандіньйо з "Шахтаря", поки що не задіяний у своїй національній команді. Найкращий бомбардир чемпіонату України серб Марко Девіч із харківського "Металіста" також готовий грати за нашу збірну. Проте тренерський штаб національної команди не надто схвалює ідеї натуралізації гравців узагалі.

— Я не визнаю штучної натуралізації гравців, але це моя особиста думка, — підкреслює тренер збірної України Вадим Євтушенко, 50 років.

Заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років, має протилежну думку.

— Якщо є можливість посилити збірну України класним виконавцем, треба робити це не задумуючись, — говорить він "ГПУ". — Нехай у команді Михайличенка грають навіть п"ять неуродженців України. За Фернандіньйо проголосував би обома руками — атакувальних півзахисників такого класу серед українців просто немає. Допоміг би і співвітчизник Фернандіньйо форвард Брандау з "Шахтаря". Надзвичайно великий обсяг роботи на полі виконує, та ще й забиває. Взяв би також Карлоса Корреа з "Динамо". Він міг би утворити у центрі поля непогану зв"язку з Тимощуком. А центр оборони може посилити сенегалець Папа Гуйє з "Металіста". Плюс Девіч, якого реально можна взяти, і треба це робити для посилення конкуренції і в півзахисті, і в нападі.


Зараз ви читаєте новину «У збірній України можуть грати п"ять натуралізованих футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути