Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2019 00:55

У Португалії важливо не програти з великим рахунком

Автор: WWW.UKRINFORM.UA
  Жуніор ­Мораєш грає у ­чемпіонаті України з 2012 року. ­Виступав за ­донецький ”Металург” та київське ”Динамо”. Зараз — нападаючий ”Шахтаря”, найкращий бомбардир чемпіонату України — забив 16 м’ячів у 21 матчі
Жуніор ­Мораєш грає у ­чемпіонаті України з 2012 року. ­Виступав за ­донецький ”Металург” та київське ”Динамо”. Зараз — нападаючий ”Шахтаря”, найкращий бомбардир чемпіонату України — забив 16 м’ячів у 21 матчі

22 березня збірна України з футболу стартує у відбірковому турнірі Євро-2020. У Лісабоні підопічні тренера 42-річного Андрія Шевченка зіграють із найсильнішою командою континенту — Португалією.

Тиждень тому київське "Динамо" програло англійському "Челсі" — 0:8. Ще раніше донецький "Шахтар" поступився німецькому "Айнтрахту" — 2:6. Такі результати викликають побоювання за підсумок лісабонського поєдинку. Футболісти з чемпіонату України не готові протистояти зіркам світового класу. Одна з них — португалець 34-річний Криштіану Роналду — повертається до національної команди після фінальної частини Кубка світу. Він у чудовій формі: півтора тижня тому забив три м'ячі іспанському "Атлетико" і вивів свій клуб — італійський "Ювентус" — до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. На вихідних у чемпіонаті Італії Роналду не грав і має почати матч збірної свіжим та мотивованим.

Натомість у Шевченка проблеми з центральними захисниками. До збірної не викликали Ярослава Ракицького, бо грає в чемпіонаті Росії за "Зеніт". Але з точки зору оборонної надійності — це невелика втрата. Гірше, що на поле вийде пара Бурда — Кривцов, які мало зіграні і діють самі по собі.

В організації атак Шевченко має покладатися на футболістів з іноземних чемпіонатів — Руслана Малиновського з бельгійського "Генку" та, особливо, Олександра Зінченка. Останній грає за англійський "Манчестер Сіті" і здобув місце в основному складі одного з найсильніших клубів Європи. Нехай і діє на лівому фланзі, але може віддати точний пас на хід партнерові. Шевченко давно хотів побудувати гру навколо Зінченка, і зараз — найкращий момент. Інша річ — чи потягне 21-річний футболіст роль лідера у команді, де партнери набагато нижчі класом, ніж у "Манчестер Сіті"?

За таких умов нам важливо не програти з великим рахунком у Португалії, а 25 березня — обіграти Люксембург на його полі.

У виконанні цього завдання має допомогти нападаючий "Шахтаря" 31-річний Жуніор Мораєш.

Уродженець Бразилії отримав ­українське громадянство. Його викликали до ­команди Шевченка. Запрошення Мораєша зробить національну команду сильнішою. ­Допоможе розв'язувати кадрову проблему з нападаючим, яка вже кілька років була актуальною. ­Мораєш — найсильніший форвард чемпіонату України, забивав у Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Він кращий за конкурентів — Романа Яремчука та Артема Кравця — і, вочевидь, стане у Шевченка основним.

Інша річ, такий крок свідчить, що у ­країни проблеми з підготовкою футболістів. Тому в жовтні 2017-го у збірній дебютував ще один бразилець — півзахисник Марлос, а невдовзі позицію лівого захисника може закрити його земляк та партнер по "Шахтареві" Ісмаїлі.

Футбол. Євро-2020. Відбірковий турнір. Національні команди

Перший тур

22 березня, п'ятниця

Португалія — Україна

21:45 за київським часом. Лісабон. Стадіон "Да Луш", розрахований на 65 647 глядачів. Прогноз погоди: +15 °C

Суддя: Клеман Тюрпен, 36 років, Франція

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Другий тур

25 березня, понеділок

21:45. Люксембург — Україна. ТБ: "Україна". Текстова трансляція: gazeta.ua

Примітка: У відбірковій групі до Євро-2020 наші суперники — Португалія, Сербія, Литва та Люксембург. Щоб пройти до фінальної частини, треба посісти перше або друге місце.

Зараз ви читаєте новину «У Португалії важливо не програти з великим рахунком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути