Ексклюзиви
вівторок, 23 квітня 2019 00:21

Такі, як "Аякс", не виграють

"Аякс" має бути прикладом для клубів із невеликих футбольних країн, які хочуть розвиватися. Кожні 5–7 років амстердамці піднімаються. Річ тут не тільки в якісній роботі тренера Еріка тен ­Хаага, але і в хороших діях менеджменту команди.

Зрозуміли, що працювати успішно тільки із власними вихованцями буде вкрай важко і неефективно. Тому почали запрошувати футболістів з інших команд, які ще повністю не розкрили власний потенціал. У Нідерландах система оподаткування складна. Відтак без продажу футболістів клубам вижити непросто. Думаю, що влітку 4–5 гравців залишать "Аякс". Клуб знову будуватиме нову команду.

Гравців потрібно продавати на піку їхньої форми. Якщо перетримати — ціна може суттєво впасти. Гравці "Аякса" за останній місяць виросли в ціні в 2–3 рази. Тому немає сенсу нікого утримувати. Клуб має заробити, а гравці — отримати подальші можливості. Логічно, що Френкі де Йонг підписав контракт із "Барселоною".

Сьогоднішній "Аякс" за грою схожий на команди Юргена Клоппа — "Боруссію" та "Ліверпуль". Подібно грав два попередні сезони "Наполі". Попереду швидкі футболісти, мобільна середина поля, гарна робота із м'ячем. Усі футболісти доволі універсальні, група оборони гарно починає атаки. Але є нюанс, що такі команди не досягають результату. "Боруссія" так і не перемогла в Лізі чемпіонів. Програв свій фінал у Києві "Ліверпуль". "Наполі" не зміг вибороти перше місце в "Ювентуса". Такий футбол можна назвати футболом розвитку, для глядачів, але цим романтичним командам буде вкрай важко протистояти "раціоналістам". На кожен "Аякс" знайдеться свій Моуріньйо.

На внутрішній арені "Аякс" хоч і є лідером, але програвав ПСВ та "Феєнорду". Це можна пояснити тим, що футбол "Аякса" доволі енерговитратний. Грати в такому ключі тривалий час неможливо. Зрозуміло, що будуть спади.

Зараз ви читаєте новину «Такі, як "Аякс", не виграють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути