Ексклюзиви
пʼятниця, 11 жовтня 2019 05:50

Світоліна змушена їхати до Москви

Еліна Світоліна провела два турніри в Китаї перед Підсумковим турніром. На обох четверта ракетка світу виступила добре, дійшла до чвертьфіналу. Така стабільність — це досвід виступів на турнірах "Великого шолома" та розумного розподілу сил.

Є речі, що існують не тільки в тенісі. Це так звані "порогові матчі", коли має місце додаткове психологічне навантаження. Спортсмен починає думати — що буде, якщо він виграє той чи інший поєдинок, а не про гру. Світоліній важливо було набрати потрібні очки, щоб кваліфікуватися на Підсумковий турнір. Коли відпускає зайві думки з голови — показує хороший теніс.

Де-юре Світоліна ще не кваліфікувалася на Підсумковий турнір. Шанси туди потрапити — 95%. Як не крути, але Еліні потрібно буде їхати до Москви, щоб набрати потрібні очки для кваліфікації. Їй необхідно 40–50 очок, аби не залежати від інших тенісисток.

У Москві проводять звичайний турнір, а очок за нього дають більше, бо має статус "прем'єр". У той же час відбуватимуться змагання у Люксембурзі, але за класом нижчі, дають менше очок. Навіть перемога не забезпечить 100-відсоткової гарантії проходу на Підсумковий.

Підсумковий турнір, який вона виграла торік, вкрай важливий для Світоліної. Попри травму коліна сезон для нашої тенісистки був доволі вдалий. Має успішні виступи на US Open та Вімблдоні. Еліна хоче грати з провідними тенісистками, бути в еліті жіночого тенісу. Пропустити Підсумковий турнір буде несправедливо. Хочеться потрапаити у топ-3 або бодай підтвердити минулорічний результат, коли Еліна завершила рік четвертою.

Світоліна робила все можливе, аби уникнути поїздки в Росію. Напевно, якби питання Підсумкового турніру не стояло так гостро, вона не робила б цього. Якщо не помиляюся, Світоліна туди не їздила з 2016 року. Але спортсменка має обов'язки перед людьми, яких вона наймає на роботу, спонсорами. Їх потрібно виконувати. Якщо Бенчіч і Бертенс не зіграють у Лінці, то Світоліна може знятися з Кубка Кремля й не поїхати до Росії.

Якщо Еліна таки опиниться в Москві, не впевнений, що гратиме на перемогу чи віддаватиме всі сили. Вона гратиме для того, щоб отримати кваліфікацію на Підсумковий турнір. Головна мета в цьому.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна змушена їхати до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути