Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2007 16:48

"Суд визнав, що я доньку не бив"

У вівторок збірна України з плавання повернулася з чемпіонату світу, який проходив в австралійському Мельбурні. Із бориспільського аеропорту призери турніру Олег Лісогор та Ганна Хлістунова відразу поїхали на прес-конференцію. Особливого ажіотажу серед ЗМІ вона не викликала. Журналісти пожвавилися, тільки коли в залі з"явився 38-річний Михайло Зубков. Він намагався роз"яснити ситуацію, що виникла на чемпіонаті 10 днів тому.

Тоді 18-річна донька Зубкова Катерина, яку він тренує, невдало виступила в попередньому запливі на 50 м на спині й не вийшла до півфіналу. Після запливу в кімнаті для суддів тренер кілька разів ударив її. Усе це зняла камера для спостереження. Зубкову довелося відповідати перед австралійським судом. Міжнародна плавальна федерація (ФІНА) заборонила йому займатися тренерською діяльністю та фігурувати в змаганнях під її егідою впродовж шести років.

Катерина Зубкова на зустріч із журналістами не прийшла. Батько, який помітно нервував, пояснив це так:

— Ми 30 годин летіли, — каже російською. — Катерина пережила стресову ситуацію — їй важко зараз розмовляти. Я вам усе поясню. 26-го вона пливла й показала непоганий результат. Через добу, 27-го, у нас виник сімейний конфлікт.

Причини сварки Зубков називати не захотів:

— Це наша внутрішня справа.

І лише згодом підтвердив, що не хотів, аби донька зустрічалася з хлопцем.

Хто він, батько відмовився сказати:

Мама Каті була шокована тим, що написали в газетах

— Паскудні або непаскудні подробиці та їхні стосунки видавати не буду. Яка різниця? Ми помирилися через три хвилини. О шостій вечора Катя поїхала до готелю, я залишився на арені. О сьомій Катя дзвонить мені на мобільний і каже, що нас показали по телебаченню. Я виходжу з арени, дорогу заступає поліцейський. Я дав йому свої пояснення. Потім поліція вислухала Катерину. До рішення суду нам заборонили спілкуватися. 29 березня суддя заявив, що не бачить фактів насильства, жодних фактів порушення карного та сімейного кодексу Австралії.

Зубков не впевнений, що ФІНА його дискваліфікувала:

— Спочатку треба дослівно вивчити текст рішення ФІНА, який нам надіслали. Тоді й робитимемо висновки.

Те, що він бив доньку, Зубков заперечує:

— Суд постановив, що я її не бив. І крапка.

Журналісти стверджують, що довіряють власним очам і бачили удари на плівці.

— Є рішення суду, — зазначає тренер. — Ніхто нікого не бив.

Юриста Зубкову наймала українська діаспора. Тренер відмовляється назвати суму, в яку обійшлися послуги адвоката.

Після закінчення прес-конфренції кореспондент "ГПУ" особисто спілкується з Михайлом Зубковим. На запитання, чи часто тренер бив доньку, той відповідає:

— Як у будь-якій іншій нормальній сім"ї. Не більше, не менше. Жодних екстраординарних ситуацій у нас не було. Якщо Катерина захоче, вона сама про це вам скаже. Версія в неї буде та сама. А в подробиці стосунків із хлопцем вона не вдаватиметься.

— Як відреагувала мати Катерини?

— Ну як? Мама Каті була шокована тим, що написали в газетах. Нас австралійці підтримали. Чомусь українська преса опинилася... — Зубков затинається. — Я не можу пояснити поведінку української преси. Будемо визначатися з мірою відповідальності за таку інформацію. Консультуватимуся з юристами.

Співрозмовник так і не зміг відповісти на запитання, чому в розпал чемпіонату світу він з"ясовував із донькою подробиці її особистого життя.

Зараз ви читаєте новину «"Суд визнав, що я доньку не бив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути