вівторок, 06 березня 2007 15:56

Шовковський зіграв 400-й матч за "Динамо"

Голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський, 32 роки, минулої неділі провів 400-й матч за свій клуб. Воротар 267 разів виходив на поле у змаганнях чемпіонату України, 40 поєдинків зіграв у рамках національного Кубка, тричі — у Суперкубку країни і ще 90 — в єврокубках.

— Цю статистику не знав, — зізнався Шовковський після юбілейного поєдинку із запорізьким "Металургом". — Про неї мені повідомили журналісти після гри. Тепер є до чого прагнути: сподіваюся одягти футболку клубу й у 450-й і у 500-й рази.

Шовковський дебютував у "Динамо" 6 березня 1994 року. Колишній гравець бориспільського "Борисфена", він тоді вийшов на поле столичного Республіканського стадіону в матчі чемпіонату України проти кременчуцького "Кремня", який завершився 1:1. У серпні того ж року Олександр відкрив для себе Лігу чемпіонів, а 13 листопада вперше зіграв за збірну України. Учасник Кубка світу-2006, Шовковський провів за національну команду 76 поєдинків. До жовтня був капітаном "Динамо", але після того як не прийшов на матч із "Ліоном", утратив цей статус.

Найбільше матчів у складі "Динамо" провів нинішній наставник збірної України Олег Блохін — 510.

Зараз ви читаєте новину «Шовковський зіграв 400-й матч за "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути