пʼятниця, 14 грудня 2018 05:20

"Щодо Хацкевича я налаштований критично"

Київське "Динамо" фінішувало на другому місці в чемпіонаті України. Також вийшло до 1/16 фіналу Ліги Європи.

— Кияни не мають права фінішувати в чемпіонаті України нижче другого місця, — каже 48-річний Артем Франков, головний редактор журналу "Футбол". — Відставання від "Шахтаря" сім очок. Воно могло бути менше, але двічі вдома програли львівським командам. Втратили очки в Одесі. Це неприпустимо.

Чому команда нестабільна?

— Дві причини — багато молодих футболістів і тренерські прорахунки.

Які позиції потребують підсилення взимку?

— Очевидно потрібен нападаючий. Краще навіть два. Ще центральний захисник. Немає в команді "чистого" опорника, такого, яким свого часу був Вукоєвич. Творчого півзахисника теж бракує. Зараз у "Динамо" така картина в середині поля — футболістів багато, але визначити їх позиції складно.

Хто з гравців може залишити ­команду?

— В останніх матчах не грав лівий захисник Йосип Піварич. У нього виграв конкуренцію 19-річний Віталій Миколенко. Думаю, стало очевидним, що клуб не буде проти продажу хорвата.

Хто із молодих гравців зимою може отримати шанс на зборах?

— У захисника Попова, півзахисників Алібекова, Смирного, флангового Цітаїшвілі з молодіжних ­команд "Динамо" непогані перспективи на місце в головній. Також не варто забувати про Тимчика і Михайличенка — вони вже грають за "Зорю" у прем'єр-лізі.

Улітку прийшли троє бразильців — Че Че, Сідклей і Буено. Як оціните їхню гру?

— Доволі суперечливо. Я не впевнений, що їм була потрібна така довга адаптація. На батьківщині ці люди грали в основних складах своїх ­команд. Думаю, що тренерський штаб із бразильцями явно недопрацював.

Чи потрібен "Динамо" новий тренер?

— Щодо нинішнього, Олександра Хацкевича, я налаштований критично. Протягом першої частини сезону припустив ряд помилок. Перетримав у молодіжній команді Шапаренка. Хлопцю варто було довіряти. Будувати гру через нього. Це один із небагатьох півзахисників, який вирізняється креативом.

Безперечно, Хацкевич був якісний гравець свого часу. Як тренер білорус поки що здобуває репутацію. Серед його досягнень є тільки вдалі матчі проти "Шахтаря". Цього мало.

Чого чекаєте від "Динамо" навесні?

— Боротьби за перше місце. Проти "Шахтаря" в чемпіонаті попереду ще дві гри. Шанс є. Якщо ним не скористаються і не нав'яжуть боротьбу — керівництво клубу, яке поки що довіряє Хацкевичу, має робити висновки.

Зараз ви читаєте новину «"Щодо Хацкевича я налаштований критично"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути