Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 01:42

Слід залучати людей із "молодіжки"

Збірна України зазнала першої поразки цього року. В англійському місті Дербі підопічні Юрія Калитвинцева поступилися п'ятиразовим чемпіонам світу бразильцям — 0:2.

Для "ГПУ" поєдинок коментує колишній півзахисник української збірної Сергій Нагорняк, 38 років.

— Українці грали цей матч неоптимальним складом. Насамперед це стосується центральних захисників. Пара Мандзюк–Кучер має суттєвий недолік. Жоден із них не володіє першим пасом. Відповідно був ускладнений вихід з оборони. Бразильці застосовували пресинг, тому доставити м'яч групі атаки було складно.

Неоднозначно зіграв Тимощук. Він намагався нав'язувати боротьбу суперникові на всіх ділянках поля, але часто помилявся у передачах, навіть у простих ситуаціях. Форвард бразильців Пато не був надто активний, але і цього вистачало йому для створення загроз воротам суперника.

Індивідуальна майстерність бразильців вища. Навіть діючи упівсили, п'ятиразові чемпіони світу перегравали суперника один в один. Найбільша загроза була з флангів, де активно діяли Робіньйо та Дані Алвеш. Калитвинцев перестрахувався, випустивши на кожен край по два гравці. Але результатів це не дало. Фланги потребували підстраховки, а її не було.

Бразильці й самі чимало помилялися. Різниця в тому, що вони одразу вступали у відбір і виправляли огріхи. Наші через скутість цього робити не могли.

В України немає сучасних форвардів. Це стосується дій і в атаці, й в обороні. Тіаґо, Сілва та Давід Луїш мали достатньо простору, аби починати атаки, — їм практично ніхто не перешкоджав. Україна не мала достатньо швидкості для перегрупування сил і розвитку наступу. Він мав фрагментарний характер — тільки завдяки рідкісним удалим діям Олега Гусєва.

Претензій до Калитвинцева немає. Усе, що могла, його команда зробила. Не думаю, що бракувало самовіддачі. Просто на такому рівні треба швидше бігати та приймати рішення, краще діяти колективно. Алієву вкотре не вдалося зв'язати дії півзахисту та нападу.

Слід активно залучати людей із молодіжної збірної. Знадобиться центральний захисник Кривцов. Як і Чигринський із Ракицьким. Усі вони мають перший пас. А в півзахисті треба робити ставку на Євгена Коноплянку — він може самотужки протягти м'яча і створити чисельну більшість в атаці.

Посилення потребують усі ланки збірної України, крім воротарської.

Зараз ви читаєте новину «Слід залучати людей із "молодіжки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути