Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 17:31

Сестри Бондаренко виграли відкритий чемпіонат Австралії

Автор: фото: REUTERS/Stuart Milligan
  Олена (ліворуч) та Катерина Бондаренко вітають одна одну з перемогою. Мельбурн, 25 січня 2008 року
Олена (ліворуч) та Катерина Бондаренко вітають одна одну з перемогою. Мельбурн, 25 січня 2008 року

Українські тенісистки 23-річна Олена та 21-річна Катерина Бондаренко виграли відкритий чемпіонат Австралії з тенісу. Учора у фінальному матчі парного жіночого розряду сестри перемогли Вікторію Азаренко з Білорусі та ізраїльтянку Шахар Пеєр, які були "посіяні" під 12-м номером, — 2:6, 6:1, 6:4.

Перемога стала першим успіхом українського тенісу на турнірах "Великого шолома", до яких належать відкриті першості Австралії, Франції, Великої Британії та США. За перемогу у фіналі парного розряду українська пара отримає $400 тис.

До цього Олена Бондаренко виграла парний турнір WTA. У Катерини дотепер подібних досягнень не було. Сестри здобули дев"ять перемог у парних турнірах ITF.

На шляху до фіналу Бондаренко обіграли: 1/32 фіналу — Коен-Алоро/Раззано з Франції 7:6, 6:3, 1/16 фіналу — китаянок Пенг/Сун 4:6, 6:4, 7:6, 1/8 фіналу — словачку Хантухову/Девенпорт із США (відмовилися від матчу), 1/4 фіналу — Блек (Зімбабве)/Хубер (США) — 6:3, 6:2, 1/2 фіналу — Медіна/Руано-Паскуаль (Іспанія) — 6:2, 6:4.

Сенсація сталася у півфінальному матчі чоловічого турніру. Лідер світового рейтингу, триразовий переможець чемпіонату Австралії Роже Федерер, 26 років, поступився у трьох сетах сербові 20-річному Новаку Джоковичу.

Зараз ви читаєте новину «Сестри Бондаренко виграли відкритий чемпіонат Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути