Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2019 00:50

Сірі чоловічки

Уже майже чотири роки на міжнародних змаганнях із легкої атлетики виступає команда "сірих чоловічків". На невиразного кольору формі спортсменів цієї команди немає жодних національних ознак, на честь їхніх перемог на аренах не лунає національний гімн і не піднімають національний прапор. А все інше так само, як і у всіх — медалі, рейтинг, призові.

Ви вже здогадалися, напевно, що ця загадкова команда представляє Росію. Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) виключила цю країну з усіх змагань за систематичне вживання її спортсменами допінгу. IAAF стала єдиною із впливових міжнародних спортивних організацій, що свого часу виявила принциповість і покарала Росію за державне сприяння допінгу. Всі інші обмежилися менш суворими санкціями або просто "висловили стурбованість".

Наслідок — Росія так і не визнала ­своєї провини, звинувативши спортивний світ у наклепі. Нічого дивного — так відбувається не лише у спорті. Тому керівництво світової легкої атлетики опинилося у безвихідній ситуації. З одного боку, Росія ніби покарана. З другого — російських атлетів, які не були раніше упіймані на вживанні заборонених медичних препаратів, допускають на змагання у "нейтральному" статусі. І кінця цьому не видно. Росіянам не пече — вони впевнені, що рано чи пізно їх офіційно повернуть до міжнародних легкоатлетичних змагань. Нікуди не подінуться!

Слід сказати, що вони мають рацію. Україна стала жертвою збройного нападу Росії. А наші спортсмени спокійно їздять туди й не отримують за це вдома не те що покарання, а хоча б морального засудження, як той же боксер Усик. То кому боляче від санкцій якихось там легкоатлетичних начальників?

Менш ніж за два тижні в Катарі на чемпіонаті світу з легкої атлетики ми знову побачимо цих сірих чоловічків і жіночок без прапора. Швидше за все — востаннє.

Зараз ви читаєте новину «Сірі чоловічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути