Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 01:44

"Шахтар" програв "Арсеналу" — 1:5

Автор: фото: REUTERS/Eddie Keogh
  Щойно ”Шахтар” пропустив перший гол після грубої помилки голкіпера Андрія Пятова (№30)
Щойно ”Шахтар” пропустив перший гол після грубої помилки голкіпера Андрія Пятова (№30)

"Пробачення сьогоднішньому результату немає. Ми зробили три подарунки "Арсеналу" — пропустили два необов'язкові м'ячі й отримали пенальті у свої ворота, який арбітр призначив під тиском публіки. Після того, як рахунок став 3:0 усе стало ясно. А так я вважаю, що команди сьогодні зіграли на одному рівні", — заявив Мірча Луческу, головний тренер донецького "Шахтаря", після виїзного матчу третього туру Ліги чемпіонів проти лондонського "Арсеналу". "Шахтар" поступився — 1:5.

Для "ГПУ" матч коментує колишній гравець київського "Динамо" Павло Шкапенко, 37 років:

— "Арсенал" та "Шахтар" намагаються грати в один футбол. Він заснований на чіткому контролі м'яча та швидких переміщеннях гравців групи атаки. "Арсенал" у домашньому матчі показав себе в цих компонентах набагато краще. Півзахисники господарів постійно робили так, що до нападаючих "Шахтаря" просто не доходив м'яч. Гірники програвали індивідуальну боротьбу на флангах. Команда просто не навчена оборонятися. Одним пасом лондонці розрізали весь захист суперника. На центральних захисників випало велике навантаження. І вони з ним не впоралися, залишаючи зони суперникові для розвитку своїх атак. Я думаю, що рівень оборонців донеччан не відповідає статусу таких поєдинків. Навіть у матчі чемпіонату з донецьким "Металургом" були помітні проблеми "Шахтаря" в обороні — немає швидких захисників. В "Арсенала" також, але лондонці просто відвели  гру від своїх воріт. В епізоді з першим голом грубо помилився голкіпер гірників Андрій Пятов, але я сильно його не сварив би. Буває, воротар часто рятував у інших матчах.

Луческу посадив на лаву запасних центрального оборонця Чигринського, випустивши пару Ракицький — Кучер. Помилився?

— Тренеру видніше, він знає стан Чигринського, який півтора місяця не грав. Можливо, Дмитро був би кориснішим у повітряній боротьбі, але чи додав би він мобільності захисній ланці "Шахтаря"? Не впевнений.

Матч показав, наскільки "Шахтар" залежить від травмованого лідера Фернандіньйо?

— Так. З Фернандіньйо у гірників краще поставлений перехід до атаки, він дає ритм усій середній лінії, працює у відборі. Інші бразильці гірників занадто однотипні — непогано проявляють себе в атаці, коли суперник дає змогу це робити. А тримати удар не вміють. І тренер не здатний переламати хід поєдинку, який складається невдало. Багато ви пригадаєте матчів у Європі, коли "Шахтар" відігрувався по ходу поєдинку?


Наступний матч "Шахтар" та "Арсенал" проведуть 3 листопада у Донецьку. Чи може він для гірників скластися інакше?

— Упевнений у цьому. Донеччани вдома мають зіграти агресивніше, не дати супернику простору та часу для прийняття рішень. Щільніше діяти в обороні. Думаю, домашній матч "Шахтар" щонайменше не програє.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" програв "Арсеналу" — 1:5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути