Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 14:15

"Шахтар" має отримати за Матузалема 6,8 мільйона євро

Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) зобов"язала іспанську "Сарагосу" виплатити донецькому "Шахтареві" 6,8 млн євро. Ці кошти стануть компенсацією за переїзд півзахисника гірників Франселіно Матузалема, 27 років. Вісім місяців тому бразилець перебрався з України до Іспанії.

Матузалем перейшов до" Шахтаря" 2004 року з італійської "Брешії". Він підписав п"ятирічний контракт. За неофіційними даними, бразилець коштував "Шахтареві" 15 млн  євро. Ще 3 млн донецький клуб щороку платив гравцеві.

Торік улітку Матузалем не з"явився у тренувальному таборі "Шахтаря", незважаючи на  чинну угоду. Бразилець самовільно втік до іспанської "Сарагоси". Скористався правилами ФІФА: футболіст до 28 років, який провів в одній команді не менше трьох сезонів, може викупити свій контракт. Його трансферна вартість оцінюватиметься відповідно до зарплати, яку гравець отримував у попередньому клубі.

— Наш клуб не згоден із сумою компенсації і подаватиме апеляцію до спортивно-арбітражного суду в Лозанні, — заявляє генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

Зробити це донецький клуб має до 21 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" має отримати за Матузалема 6,8 мільйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути