Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 06:50

Росію відсторонили від міжнародних змагань на чотири роки

У понеділок, 9 грудня, в швейцарській Лозанні виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) ухвалив рішення відсторонити Росію від всіх міжнародних змагань на чотири роки. Відтак РФ пропустить дві Олімпіади і всі чемпіонати світу. Крім того, в Росії заберуть право проводити чемпіонати світу на своїй території.

Рішення ухвалили одноголосно.

Раніше комітет по відповідності рекомендував позбавити агентство статусу, відсторонити Росію від міжнародних стартів на чотири роки, а також по­збавити країну права проведення великих спортивних турнірів. Усі рекомендації схвалили.

Причиною покарання стало розслідування за даними з бази Московської антидопінгової лабораторії, в якій містяться результати досліджень за 2012–2015 роки. Встановили — вони були змінені, щоб приховати позитивні допінг-проби 145 російських спортсменів.

Сама Росія збирається подавати апеляцію на це рішення і готується проводити альтернативні Олімпіади.

На літній Олімпіаді-2020 і зимовій 2022 російські спортсмени виступатимуть під нейтральним прапором. Якщо перемагатимуть, не виконуватиметься гімн Росії. Крім того, футбольна збірна має пропустити відбір на Кубок світу-2022, адже міжнародна федерація з цього виду спорту прийняла кодекс ВАДА. А європейська — УЄФА — йому не підпорядковується. Тому Санкт-Петербург прийме матчі Євро-2020 і фінал Ліги чемпіонів-2021 — змагання, які організовує УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «Росію відсторонили від міжнародних змагань на чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути