четвер, 28 травня 2020 06:05

Роналду допоміг Мессі перевершити Марадону

Автор: FOX Sports Asia
  Дієго Марадона (праворуч) тренував Ліонеля Мессі у фінальній частині Кубка світу-2010. Тоді Аргентина дійшла до чвертьфіналу, де програла Німеччині — 0:4
Дієго Марадона (праворуч) тренував Ліонеля Мессі у фінальній частині Кубка світу-2010. Тоді Аргентина дійшла до чвертьфіналу, де програла Німеччині — 0:4

Президент Аргентини порівняв двох найсильніших футболістів своєї країни — Ліонеля Мессі та Дієго Марадону. Зробив вибір на користь останнього. Не ­згоден.

Спільне у двох футбольних геніїв те, що вони низького зросту, сильні індивідуально, надмірно технічні, вирізняються високою ефективністю дриблінгу. На цьому подібності закінчуються.

У грі Мессі набагато ефективніший за Марадону. Провів більше матчів на високому рівні. Професійніше ставиться до кар'єри. Мессі здатен краще грати в командний футбол. Марадона був індивідуалістом, який тягнув тільки на себе.

Мессі неймовірно стабільний. Понад 10 років виступає на найвищому рівні в "Барселоні", зібрав багато індивідуальних призів, неодноразово вигравав чемпіонат Іспанії та Лігу чемпіонів. У Марадони таких досягнень на клубному рівні немає. У свій час із "Барселоною" перемагав лише в Кубку Іспанії, в Італії ставав двічі чемпіоном країни з "Наполі" й здобував Кубок УЄФА.

Одна з причин досягнень і стабільності Мессі — наявність Кріштіану Роналду. Той змушує аргентинця тримати планку високо через конкуренцію. Марадона не мав такого опонента. На той час він був одноосібною зіркою футболу.

Проблема Мессі полягає в тому, що на рівні збірної він не виграв Кубок світу. Ліонелю не пощастило, що в його поколінні футболістів є перекіс у бік атаки. Позиція захисників і воротаря слабка в націо­нальній команді Аргентини. Тому вона виходить не зовсім збалансована. В часи Марадони не було такої конкуренції на рівні збірних. Аргентина мала сильніших фахівців. І, звичайно, Марадону, який чи не самотужки привів команду до виграшу Кубка світу-1986.

Зараз клубний футбол випереджає інститут національних команд. Тому відсутність трофеїв зі збірною Аргентини вирівнюється досягненнями Мессі в "Барселоні".

Зараз ви читаєте новину «Роналду допоміг Мессі перевершити Марадону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути