Ексклюзиви
середа, 06 червня 2007 16:18

"Реал" заочно змагається з "Барселоною"

Футбольний чемпіонат Іспанії закінчується 17 червня. За два тури до фінішу три команди претендують на чемпіонство — "Реал", "Барселона" та "Севілья".

У "Севільї" шанси найгірші — вона відстає від конкурентів на два очки. Володарі Кубка УЄФА можуть сподіватися тільки на осічки конкурентів. Самі ж підопічні Хуанде Рамоса найближчої суботи зіграють на виїзді проти "Мальорки". Острівна команда вже вирішила турнірні завдання — ні місце в єврокубках, ні виліт до Сегунди (перша ліга чемпіонату Іспанії) "Мальорці" не загрожує. В останньому турі "Севілья" прийматиме "Вільярреал" — півфіналіст Ліги чемпіонів 2005/06 зараз зберігає теоретичні шанси на Кубок УЄФА.

"Реал" та "Барселона" набрали по 72 очки. Згідно з регламентом, за рівної кількості пунктів по закінченні чемпіонату перевагу матиме команда, яка набрала більше очок в особистих зустрічах. "Реал" за цим показником випереджає найбільш принципового суперника — мадридці перемогли в домашньому матчі першого кола 2:0, а в Барселоні зіграли внічию — 3:3.

Експерти називають "Реал" фаворитом чемпіонату. У середині сезону підопічні Капелло переживали кризу, але на фініші чемпіонату здобули шість перемог поспіль. Крім того, у "Реала" найкращий очковий доробок у виїзних матчах — 11 перемог, 5 нічиїх та 2 поразки.

Вирішальним для "Реала" стане суботня зустріч у Сарагосі. Місцева однойменна команда під час турніру претендувала на місце в Лізі чемпіонів, але зараз сарагосці можуть залишитися і без Кубка УЄФА. Матч останнього туру — вдома проти "Мальорки" — для "Реала" не має бути складним.

Одночасно з "Реалом" (9 червня, о 22.00 за Києвом) почне свою зустріч "Барселона". Чемпіон Іспанії двох останніх років гратиме домашнє "дербі" проти "Еспаньйола". Гратиме без Рональдіньйо. Найкращий гравець світу позаторік був дискваліфікований. Перше барселонське "дербі" цього сезону виграв "Еспаньйол" — 3:1.

Нерідко в чемпіонаті Іспанії переможець визначався в останньому турі. 1991-го та 1993-го "Реал" програвав "Тенеріфе" (в одному з матчів "Реал" виграв перший тайм — 2:0, але поступився — 2:3). Чемпіоном ставала "Барселона". А в 1994 році лідирував "Депортиво". В останньому турі він грав з "Валенсією" і на останніх хвилинах отримав право на пенальті. Сербський захисник Мирослав Джукич (згодом виступав за "Валенсію") його не реалізував, і короновано знову було "Барселону".

Зараз ви читаєте новину «"Реал" заочно змагається з "Барселоною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути