пʼятниця, 13 травня 2011 03:00

Правило офсайда треба пом'якшити

Міжнародна футбольна федерація хоче змінити правила футболу і внести корективи до початку Кубка світу-2014. Зараз засідає спеціальний комітет. Можливі зміни коментує технічний делегат Федерації футболу України, у минулому арбітр Костянтин Віхров, 74 роки.

1. Пом'якшити правило офсайда

"За". Комітет запропонував ФІФА тлумачити на користь нападаючого епізод, коли він перебуває у безпосередньому контакті із захисником. Виникають суперечливі ситуації, коли у положенні "поза грою" опиняються окремі частини тіла футболістів. Неправильно визначати, стирчить голова в офсайді чи ні. Поза грою фіксувати тільки у тих випадках, коли один гравець відділився від іншого. Така рекомендація діє, але поки що її не дотримуються.

2. Подвійне покарання — пенальті та вилучення за фол останньої надії

Допустив до розгляду такий один варіант. Якщо порушення правил, що можна розцінити у карному як фол останньої надії, не брутальне — притримав за футболку, наприклад, то суддя спочатку ставить пенальті. Якщо 11-метровий забивають, порушнику показують попередження. Якщо не забивають, вилучають з поля.

Розглядають можливість уникнення у певних випадках пропуску наступного матчу після червоної картки. Категорично проти — щонайменше один поєдинок футболіст повинен "відпочити".

3. Можливість проведення четвертої

заміни

"За". Але я б передбачав такий варіант тільки для поєдинків "на виліт" і тільки у тому випадку, якщо призначений додатковий час. Тобто матч триватиме не 90, а 120 хвилин. Якщо 90, то три заміни.

Ситуація: команда у ході матчу використала три заміни. Потім у її складі травмується гравець, який не може продовжити гру. Чи не варто дозволити його замінити?

— "Проти". Ви уявляєте, скільки може бути симуляцій, щоб тренер отримав можливість задіяти на полі "свіжого" футболіста?

4. Введення відеоповторів

"Проти". Правила єдині для всіх — і на матчах Ліги чемпіонів, і у першості села. А де на сільському стадіоні візьмеш техніку для відеоповторів? Суддям, як і футболістам, треба залишати право на помилку. Це спорт, а не війна, нічого страшного.

5. Додаткові арбітри за воротами

"Проти". Не бачу від них користі. Де Россі на їхніх очах б'є Срну, Ді Марія симулює порушення з боку Дані Алвеша, а арбітри за воротами мовчать і ніяк не допомагають вирішити ситуацію. То навіщо вони?

Зараз ви читаєте новину «Правило офсайда треба пом'якшити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути