вівторок, 02 вересня 2008 18:09

Попович їде на "Вуельту" капітаном

У суботу в іспанській Гранаді стартував останній гранд-тур року у професійному велоспорті "Вуельта-2008". У тритижневій велобагатоденці візьмуть участь чотири українці: Андрій Гривко та Володимир Дюдя представляють італійську команду "Мілрам". Володимир Густов ганяється за данську CSC, а Ярослав Попович захищає кольори "Саєнс Лотто" з Бельгії.

За 21 день гонщикам належить проїхати 3169 км. Першого тижня пелотон чекає індивідуальна розділка. Із сьомого етапу спортсмени долатимуть гірську місцевість. На сьомому-восьмому — чотири гірки першої категорії й одну — спеціальної.

До 13-го етапу траси будуть підходити майстри відривів, а не спринтери. Розв"язку очікують на 20-му етапі — гонка на час, яка складається з підйому на вершину першої категорії Альто де навасерда. Фінішує "Вуельта" в Мадриді.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував 28-річному Ярославу Поповичу.

— На "Вуельту" не планував їхати взагалі, — розповідає гонщик. — Але керівництво команди наполягло. Сказали, що не надто успішно виступав у сезоні, тому є шанс виправитися. У четвер почнуться основні етапи. За перемогу боротися буде складно, адже серед конкурентів два іспанські гонщики: переможець торішнього "Тур де Франс" Альберто Контадор та нинішні — Карлос Састера. Є ще один потужний іспанець Алехандро Вальверде. Планую хоча б на деяких етапах перемогти.

Зараз ви читаєте новину «Попович їде на "Вуельту" капітаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути