пʼятниця, 27 квітня 2018 00:45

Олімпійський чемпіон із фристайлу боїться висоти

— Якби я був журналістом, то хотів би узяти інтерв'ю в Арнольда Шварценеґґера (актор, колишній губернатор американського штату Каліфорнія. — ГПУ), — каже 29-річний Олександр Абраменко. Він — єдиний серед українців, хто здобув нагороду на Олімпійських іграх-2018. Виграв змагання у лижній акробатиці — фристайлі.

Розповів, чому обрав саме цей вид спорту.

— Сподобалося те, що можна було стрибати на батуті, безкоштовно і скільки завгодно. Коли усвідомив, що це за вид спорту, припала до душі його небезпечність, екстремальність, відчуття адреналіну.

У цьому плані мені також подобається мотофристайл, коли роблять неймовірні трюки на мотоциклах. Це шалено захоплює. Сам на мотоциклах не жену. Нам не дозволяють, бо велика вірогідність отримати травми.

З екстремальних видів також пробував стрибки зі скелі — з висоти 20 метрів. Це відбулося в Швейцарії. Перший тестовий стрибок робив "солдатиком", а потім уже сальто. Було справді страшно — я боюся висоти.

Не має особливих забобонів, говорить.

— Тільки якщо шолом упав, коли вдягаюся, то краще не стрибати. Однак, коли таке стається перед змаганнями, то я на це не звертаю увагу, — додає Олександр Абраменко.

Зізнається, що футболом особливо не цікавиться і ні за кого не вболіває. Але пограти — із задоволенням.

— Хоча мені забороняють це робити, бо можу зазнати ушкодження. На зборах більше граємо у волейбол.

За перемогу на Олімпіаді Абраменко отримав від українського уряду $175 тис. — 4,5 млн грн. Усі зберігає на зарплатній картці. Ще не знає, як їх витратити.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський чемпіон із фристайлу боїться висоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути