Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 06:50

Олександр Абраменко став олімпійським чемпіоном

29-річний Олександр Абраменко з Миколаєва став олімпійським чемпіоном. Переміг у фристайлі. Дисципліна — лижна акробатика.

— Це як сон. Показав усе, що вмів. Круто так, що словами не передати. Я виправдав ваші надії, — сказав Олександр після фінішу.

Перед стартом Олімпіади Україна могла розраховувати на нагороди у двох видах — жіночій біатлонній естафеті та фристайлі. Біатлоністки погано підготувалися до змагань. У золоту нагороду фристайліста теж важко було повірити. Фаворитами вважали китайських спортсменів. Абраменко зумів пройти до суперфіналу, де виконав стрибок найвищої складності — потрійне сальто. До цього робив його тільки на тренуваннях. Приземлився "чистіше", ніж китаєць Цзя. Українець випередив його на 0,46 бала.

Олександр Абраменко народився у Первомайську на Миколаївщині.

Учасник чотирьох Олімпіад. 2006-го посів 27 місце, за чотири роки — 24-те, 2014-го — шосте. У дитинстві батько хотів віддати сина на футбол, але хлопець обрав фристайл. Тренуватися в обласному центрі змоги не має. Трамплін у Миколаєві — напіврозвалений. Тому до сезону готується в білоруському Мінську.

— На трампліні для фристайлу в Миколаєві були викиди фекалій з каналізації, — зізнається Володимир Малежик, перший віце-президент Федерації лижного спорту України.

Олександр Абраменко був одружений з Ольгою Волковою — українською фристайлісткою. Нині зустрічається з колегою — росіянкою Олександрою Орловою.

Позаторік тодішній міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич відмовив спортсмену в отриманні квартири.

За перемогу на Олімпіаді Абраменко заплатять $125 тис. — 3,4 млн грн.

Після змагального дня 18 лютого Україна з однією золотою нагородою посідала 17-те місце в загальнокомандному заліку.

3 золоті нагороди мають українці на зимових Олімпіадах. 1994‑го перемогла Оксана Баюл у жіночому фігурному катанні. За 20 років наші біатлоністки виграли естафету.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Абраменко став олімпійським чемпіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути