Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2011 03:15

Наш футбольний чемпіонат нецікавий його організаторам

Минулих вихідних відбулися поєдинки 27-го туру чемпіонату України з футболу. За чотири тури до фінішу чи не кожна гра була для її учасників вирішальною: хтось міг стати чемпіоном, як "Шахтар", хтось забезпечити собі місце у вищій лізі, як "Зоря", хтось продовжити боротьбу за нагороди як "Дніпро" та "Карпати".

Проте жоден із матчів цього туру, включно із поєдинком лідерів "Динамо" та "Шахтаря", не зібрав повних трибун. Понад половина ігор пройшла практично без глядачів, якщо не вважати такими журналістів, родичів і знайомих футболістів, а також кілька десятків "фанатів".

Причина не лише в тому, що на футбол у нас ходять усе менше людей. Ігри 27-го туру припали на так звані "довгі травневі вихідні", коли більшість українців їдуть із міст. Це відомо всім, окрім, треба думати, організаторів футбольного чемпіонату. Бо і наступний 28-й тур теж призначений на "довгі вихідні" і не збере на стадіонах хоча б трохи пристойну аудиторію.

Звісно, якби на ці дні припав, наприклад, півфінал Єврокубка за участю українського клубу, уболівальники б знайшли можливість піти на стадіон, підправивши особисті плани. Робити ж це заради пересічної гри чемпіонату в теперішніх умовах не хочуть навіть небайдужі до футболу люди.

І не треба казати, що іншого виходу не було, що складаючи футбольний календар, усього не передбачити. Коли глядачі організаторам справді потрібні, дату, час і місце події в нас вибирати вміють. 75-річчя футбольної команди "Стахановець", яка з 1949 року носить назву "Шахтар", вирішили провести в Донецьку після "довгих вихідних" у суботу, 14 травня. Матч чемпіонату України за участю "Шахтаря", призначений на 15 травня, організатори урочистостей вважають недостатньо важливим для такої події, хоча заздалегідь домовитися про перенесення цієї гри із Полтави до Донецька було б нескладно. І не таке робили в останні роки. Натомість футбольний матч перенесли на 14 травня, порушивши при цьому регламент, який зобов'язує, аби в останніх двох турах усі ігри проходили в один день і в один час.

То якщо власники найбагатшої та найамбітнішої на сьогодні української футбольної команди вважають її гру недостойною ювілею цієї ж команди, а публіку на свято заманюють іноземною поп-співачкою, то що говорити про інших? Що говорити про організаторів футбольного чемпіонату, яких інтереси глядачів цікавлять в останню чергу? Наведений вище приклад — лише один із багатьох, які це доводять.

Зараз ви читаєте новину «Наш футбольний чемпіонат нецікавий його організаторам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути