Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 07:25

Найкращі матчі молодіжна збірна провела проти Шотландії та Нідерландів

Молодіжна збірна України завершила відбір до Євро‑2019 серед 21-річних, посівши третє місце. Ми не гратимемо ані у фінальній частині континентальної першості, ані на Олімпіаді-2020.

Проблемою тренера, 46-річного Олександра Головка, протягом усього відбору була ігрова практика футболістів. Низка гравців не виходили на поле за свої команди.

На окремих позиціях ситуація була катастрофічною. Просто нікому було грати. Тому тренерському штабу не залишалося нічого іншого, як відверто "латати діри" у складі та запрошувати до команди 19-річних.

Загалом збірна виступила на рівні своїх можливостей. Поступилася Англії та Нідерландам. Мала проблеми з веденням позиційних атак. Через це не змогли обіграти в гостях Латвію, на останніх хвилинах зуміли забити переможний м'яч у домашньому поєдинку проти Андорри — аутсайдера. Найкращими були ігри в гостях проти Шотландії та вдома проти Нідерландів. Тоді Головко мав підкріплення із національної команди та міг розраховувати на всіх найкращих гравців свого покоління. Невдалими стала домашня гра проти Англії (0:2) та виїзна проти Нідерландів (0:3).

Для молодіжної збірної результат не є головним. Тут на першому місці підготовка футболістів для національної команди. Із цим завданням Олександр Головко впорався.

Микола Матвієнко — основний лівий захисник національної збірної. Олександр Зінченко — гравець найближчого резерву. Артем Бесєдін не грав тільки через травми. Воротар Андрій Лунін також регулярно викликається до основної команди. Такої кількості гравців із молодіжної збірної в першій команді не було від часів роботи в молодіжці Павла Яковенка 2011-го та покоління Андрія Ярмоленка, Євгена Коноплянки, Ярослава Ракицького, Тараса Степаненка.

У наступному відборі нас представлятимуть футболісти 1998–1999 років народження. Тут ми також маємо кілька талановитих гравців — центрального півзахисника Миколу Шапаренка, оборонця Віталія Миколенка.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі матчі молодіжна збірна провела проти Шотландії та Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути