пʼятниця, 04 липня 2008 17:45

На "Тур де Франс" Попович планує фінішувати у п"ятірці

5 липня у французькому Бресті стартує найпопулярніша велобагатоденка світу "Тур де Франс". "Стати її переможцем — означає потрапити у розряд легенд і наблизитися до безсмертя". За традицією, переможця етапу "Тур де Франс" дівчата на подіумі цілують тричі, а на "Джиро д"Італія" — ще одній популярній велогонці — двічі.

Першим переможцем "Тур де Франс" став сажотрус Моріс Гарен. Він проїхав 2428 км за 19 днів і отримав $600. Тоді повний призовий фонд становив $4000. Нині — $8 млн.

Український гонщик Ярослав Попович, 28 років, уже вигравав один із етапів "Тур де Франс-2006". Нині він виступає за бельгійську команду "Сайленс-Лотто".

— Завдання на "Тур де Франс" — виграти кілька етапів і фінішувати у генеральній класифікації у п"ятірці, — розповідає Попович кореспондентові "ГПУ". — Зі здоров"ям у мене все гаразд. Цього тижня склав спеціальний тест, який засвідчив непогану фізичну готовність.

Головний фаворит нинішніх змагань — австралієць Кейдел Еванс. Торік фінішував другим. Він виступає за ту ж команду, що і Попович. Конкуруватимуть із ним іспанець Алехандро Вальверде та росіянин Денис Меньшов.

У "Тур де Франс" виступатиме ще один українець — Володимир Густов із німецької СКС. Густов допомагатиме лідерам своєї команди і може поборотися за останнє місце в генеральній класифікації. Той, хто стане останнім, завоює приз глядацьких симпатій і грошову премію як найкращий гонщик, що допомагав партнерам. Торік кілька учасників штучним шляхом намагалися посісти останнє місце.

Зараз ви читаєте новину «На "Тур де Франс" Попович планує фінішувати у п"ятірці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути