Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2019 00:35

На Євро-2020 гратимемо з Нідерландами

Матчі групового турніру футбольного Євро-2020 збірна України проведе у столиці Нідерландів — Амстердамі та головному місті Румунії — Бухаресті. Нідерландська команда буде одним із трьох наших суперників на першому етапі. Інші визначаться 30 листопада, в суботу, під час жеребкування, яке прийматиме Бухарест. Не виключено, що останнього опонента ми дізнаємося наприкінці березня, коли чотири путівки на Євро розіграють учасники стикових матчів Ліги націй. У неділю збірна України закінчила кваліфікаційний турнір до Євро-2020. Грали у Белграді проти Сербії. Нічия — 2:2. Українці здобули очко на 93-й хвилині після влучного удару Артема Бесєдіна. Команді тренера 43-річного Андрія Шевченка не вперше забивати на фініші поєдинків: у березні перемогли в Люксембурзі, торік — Чехію та Словаччину, кілька тижнів тому — Естонію, а у вересні відіграли два м'ячі проти Нігерії. Частково — це талан, але головне: команда Шевченка знає, що їй робити на полі у заключний період поєдинків. Відбір на Євро-2020 вийшов найуспішнішим в історії національної команди. Ми не програли жодного матчу, здобули 83,3% очок, виграли в усіх офіційних домашніх поєдинках. Проблему форварда вирішив 24-річний Роман Яремчук, у нас цікавий півзахист із Олександром Зінченком та Русланом Малиновським на провідних ролях, але наявні й проблеми. Результати збірної України не завжди підтверджувалися якістю гри. Однозначний актив — домашні матчі з Сербією (5:0) та Португалією (2:1) Не мали проблем проти Литви (3:0, 2:0). Проте з Люксембургом, хоч і обіграли двічі (2:1, 1:0), виглядали непереконливо. Белградський поєдинок засвідчив слабкість центру оборони та відсутність альтернативи Олександру Зінченку, який веде гру команди в середині поля. Кваліфікаційний турнір до Євро-2020 підняв очікування від національної команди. Але об'єктивним завданням на турнір буде участь у 1/8 фіналу. Туди ми зобов'язані потрапляти: виходять по дві найкращі команди з групи і чотири з шести тих, що посіли треті місця. Подальша доля залежить від турнірної сітки. Участь у чвертьфіналі буде успіхом, у півфіналі — тріумфом.

Учасники Євро-2020

Бельгія, Італія, Англія, Іспанія, Німеччина, Україна, Франція, Швейцарія, Хорватія, Польща, Нідерланди, Португалія, Росія, Туреччина, Данія, Австрія, Швеція, Чехія, Фінляндія, Вельс.

Жеребкування — 30 листопада, Бухарест

Ще чотири путівки розіграють учасники Ліги націй

Ісландія, Болгарія, Ізраїль, Угорщина, Румунія, Боснія, Північна Ірландія, Словаччина, Ірландія, Шотландія, Норвегія, Сербія, Грузія, Білорусь, Косово, Північна Македонія.

Жеребкування — 22 листопада, п'ятниця.

Матчі: 26–31 березня, четвер — вівторок, 2020 року

Зараз ви читаєте новину «На Євро-2020 гратимемо з Нідерландами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути